Bicisvet

Tragedija na Điru

"Uprkos trenutnoj medicinskoj intervenciji ništa nismo mogli učiniti", rekao je doktor Đovani Tredići italijanskoj televiziji RAI.

Tokom direktnog TV prenosa se moglo videti kako vozač Leopard Treka Vouter Vejland (Wouter Weylandt), leži na zemlji i teško krvari iz glave nakon udara u potporni zid na spustu “Passo del Boco” Reporteri sa lica mesta kažu da je Vejland levom nogom zakačio ogradu-niski zid, i da se velikom brzinom zajedno sa biciklom, prevrtao nekoliko desetina metara .

pogledajte INFOGRAFIK kako se to desilo Topografija terena je otežala pristup medicinskom helikopteru koji je Belgijanca odvezao u bolnicu, ali je tada već bilo kasno

Vouter Vejland (Wouter Weylandt) je prošle godine trijumfovao na trećoj etapi Đira, u odsustvu Toma Bonena u “Quick Step” ekipi u kojoj je Vejland proveo prethodnih 7 godina. Od ove sezone priključio se novoj ekipi Leopard Trek. Vejland je u septembru trebao da postane otac po prvi put... :-(

"Kompletan tim je u stanju teškog šoka i tuge i svi mi smo mislima sa porodicom i prijateljima Vutera i šaljemo im naša saučešća. Ovo je težak dan za biciklizam i za naš tim i tražićemo podršku i snagu u ljudima oko nas", rekao je glavni menadžer Leopard Treka Brajan Nigard.

(bicisvet.com/izvor:eurosport srbija)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down