Bicisvet

Veljko Stojnić - Prve trke & ITA

Posle 3 nedelje provedene u Italiji, veoma sam srećan i zadovoljan uslovima, pristupu i strasti koju ljudi, kojima sam okružen, imaju prema ovom sportu. Pripreme su u toku, početak sezone je 23.2. kada je prva trka, a zatim ću nastupati na još 20-ak trka do 25.4. koje se boduju za "Giro U23". Cilj ekipe je da se kvalifikujemo!

Po dolasku boravio sam prve 2 nedelje u porodici “Lacchi”  koji su me dočekali raširenih ruku i moj boravak u Italiji učinili što lakšim i lepšim. Zadovoljan sam svojom trenutnom formom, ove godine imam osećaj da je bolja nego prethodne godine u ovo vreme. Nadam se da će tek rasti sa predstojećim trkama. Dobri treninzi su odrađeni, vreme je poslužilo i sad ostaje samo da vozimo trke.

(U23) TRKE U ITA
Trke u Toskani su nešto što svaki biciklista treba bar jednom u svom životu da ostei šta je. Jednostavno se to rečima teško može opisati. Adrenalin, gužva, brzina, i pun gas sa starta do cilja bi bilo u najkraćem

Sa trkom Firenca – Empolise 23. februara se otvorila U23 sezona u ITA i veoma smo zadovoljni kako je ekipa sarađivala i radila. Naš vozač, Manuel Allori zauzeo je 14. Mesto, a Mattia Bevilacqua 16. Mesto. Nije da smo baš ispunili očekivanja, ali glavu gore, tek je prva trka od mnogih i videli smo da možemo da se trkamo sa najjačima u U23 kategoriji u Italiji.

Druga trka – Nedelja 24. 02.
Trema je već manja u odnosu na prvu trku. Trka u dužini od 100 km, sa 26 krugova gde je u krugu bilo samo 200m ravnog. Uzak drum, sa mnogo tehnički zahtevnih krivina bio je pravi izazov i odlično iskustvo. Odradili smo rano zgrevanje, i među prvima potpisali startnu listu kako bi stali sa svih 6 vozača u prvi red i time izbegli nervozu prvih krugova.

Na zagrevanju sam video da su noge dobre, bolje nego juče, ali s obzirom na hronometre koje slede 17. & 23. marta, plan je bio da idem u begove i trku iskoristim kao što bolji trening/pripremu. Trka je startovala posle pola kruga zatvorene vožnje i ubrzo sam se našao u begu sa još 5-6 vozača. Oko 8 krugova sam proveo u begu, zatim nas je grupa dostigla i bio je red na vozače iz ekipe da pokrivaju naredne begove.

Oporavio sam se malo u grupi i opet krenuo da radim, u narednom begu sam proveo oko 2-3 kruga ali sa mnogo jačim tempom. Poslednjih 6-7 krugova imali smo jednog vozača u veoma opasnom begu gde su bili lideri svojih ekipa. Iz bega su se izdvojila trojica koji su "opstali" do cilja, a ostatak je dostigla grupa. Poslednjih 500m sam navlačio za sprint ekipi, ali nisu se najbolje snašli i zauzeli smo 11. 18. Sa mojom dvadesetom pozicijom. Zadovoljan sam i današnjom trkom, verovatno da sam se štedeo celu trku za finiš mogao bih i u top 10 ali ne bih odradio ni približno dobar trening.

Veliko hvala familiji Lacchi, novom treneru Andrei Bardeluju koji ima puno iskustva i razumevanja za moje potrebe kao stranca, predsedniku kluba Luki Skinto-u i menadzeru ekipe Anđelu Ćitraki koji je pored u23 ekipe takodje menadžer i za juniorski tim, kao i PCT tim Nerri Selle Italia KTM, i sponzoru Albiona Scensori

Prvog vikenda marta su dve trke i nove šanse.
Idemo dalje u nove borbe i pobede
#BiciSvet pozdrav

Foto: Team Franco Ballerini U23 faceook
izvor: Veljko Stojnić instagram

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down