Bicisvet

Vozači Leoparda nisu znali za spajanje sa RadioShack-om

Brice Feillu

Bris Feju (Brice Feillu) je izjavio da on i njegove kolege iz Leopard Treka nisu dobili obaveštenje o spajanju tima sa RadioShack-om, pre zvaničnog saopštenja u ponedeljak uveče. Francuz je priznao da je u potrazi za novim timom za narednu sezonu.

“Nije bilo najave niti bilo kakve poruke da će se tim stopirati, kao što se dogodilo sa Agritubelom koji se raspao 2009. godine”, rekao je Feju.” Zvanično, nisam primio nikakvo saopštenje, kao ni drugi vozači. Martin Mortensen mi je potvrdio informaciju telefonom. Naravno, mi pokušavamo da dobijemo više informacija, ali i dalje sve ostaje nejasno. Glasine o zajedničkoj budućnosti Leopard Treka i RadioShack tima su počele da se šire pre dve nedelje. Bilo je priče u pelotonu , trka je bila duga i imali smo vremena da razgovaramo o tome. Ljudi su, pre svega,govorili o odlasku Brajana Nigarda i dolasku Johana Brujnela. Ali to nije bilo sigurno. Čekao sam da mi Leopard Trek tim da informacije koje nisam imao. Sada to više nisu glasine.”

Iako je Feju, prošle zime, potpisao dvogodišnji ugovor sa Leopard Trekom, pobednik etape na Tur d’Fransu 2009.godine prihvata da će promeniti tim i treće sezone uzastopno. Feju je vozio za Vacansolel u 2010. godini, ali je ostavio holandski tim nakon što su uspeli da obezbede poziv za Grand Tur trke prošle sezone.

Feju je startovao na Điru sa Leopard Trekom ali se povukao sa ostatkom tima nakon tragične smrti Votera Vejlata u prvoj nedelji. Predviđa povratak u francuski tim u sezoni 2012.

“Ako su mi zaista pokazana vrata, radije bih se vratio u francuski tim.Ove poslednje dve godine u inostranstvu su dobro iskustvo. Naučio sam neke stvari, pre svega engleski…”

Posle dve frustrirajuće sezone, 26-ogodišnji Feju se nada da će njegova prošlost da podstakne neke timove.

“Nadam se da su mnogi timovi zainteresovani  iako nisam uradio mnogo u poslednje dve sezone. Ali ono što sam već uradio, ubeđen sam da mogu da ponovim, pa čak i bolje.”

(BiciSvet.com/izvor:cyclingnews.com/Dragana Petrović)

O autoru
Gaga
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down