Bicisvet

Vuelta'15 E1 Marbela 7km

Puerto Banus je mesto u kome kreće ovogodišnja Vuelta, leži zapadno od Marbele. Puerto Banus je letovalište za najbogatije, zamislite samo sve te jahte, ogromne tržne centre i luksuzne automobile. Između ova dva mesta se protežu lepe plaže, beskrajni tereni za golf i skupe vile.

Ali za vozače neće biti luksuza jednom kad startuju 7 i po kilometara dugu etapu. Nema neke posebne filozofije, staza je potpuno ravna i vrlo kratka, potrebno je na što krupnijem prenosu uz najveći broj obrtaja praktično u dahu izvesti stazu. Kao i uvek na timskom hronometru, tim je jak koliko i najslabija karika, vreme petog vozača u liniji je krucijalno.

01.PROFIL

Španski grand tur je takođe i prošle godine krenuo ovom disciplinom, u Herezu. Tada je staza bila duža 5km, a ozbiljnijih razlika među timovima nije bilo. Tada je Movistar na čelu sa Valverdeom i Kvintanom bio brži od Kenondejla i Orike za 6 sekundi. Sa još kraćom stazom treba očekivati još manje razlike, ne bi čudilo da pobednika i drugoplasiranog razdvajaju deseti, pa i stoti delovi sekunde. Naravno da je na ovakvoj stazi itekako moguće iznenađenje, jer sigurno da nikome neće faliti motiva, a poznato je da je najboljim hronometrašima potrebno malo više kilometara da iskažu kvalitet.

Prvi tim će krenuti u 18:40, a poslednji u 20:25 po centralno-evropskom vremenu. Razlika između startova timova je po 5 minuta.

(BiciSvet.com/Dimitrije Partonjić)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down