Bicisvet

Dovoljno je reći samo: PINARELLO

U seriji predstavljanja „mašina“ koje voze najbolji svetski vozači, donosimo vam priču o biciklu koji sa ponosom već duže vreme vozi španski tim sada pod imenom „MOVISTAR“ - bivši Caise d’Epargne, Illes Balears, i Banesto (za koji je vozio prvi petostruki pobednik „Tour de France-a“ Migulel Indurain)

U pitanju je Pinarello DOGMA 60.1

DOGMA 60.1 je Pinarelova nova ideja stvorena 2010. godine – početak nove generacije ramova koja će uneti revoluciju među trkačke bicikle. Nova DOGMA 60.1 je prvi potpuno asimetričan trkački ram. Površine desne strane imaju drugačiji oblik, delove, i materijalizaciju od onih sa leve. Ovo je revolucionarna inovacija u svetu biciklizma, kao i tačka od koje nema povratka nazad za čitav svet, i mnogobrojne ljubitelje ove italijanske marke.

Ram je razvijen počevši od veoma uspešnog modela „Prince“, koji je proglašen najboljim trkačkim biciklom sveta 2008. i 2009. godine, po izboru SAD-a, i biciklom godine u Italiji za 2008 i 2009. Viljuške i svi osnovni oblici su izvedeni i unapređeni sa ovog modela. Uz primenu savremenih dostignuća, asimetričnog dizajna, najkvalitetnijih „EPS“ karbona iz „Torayca“ fabrike, i uz revolucionarnu nano tehnologiju (koja sprečava nagla pucanja) stvorena je DOGMA 60.1 koja kreira novu budućnost u novom milenijumu.

Ono što izdvaja Pinarelo od ostalih proizvođača je briga o svojim (ne smemo reći kupcima, jer je odnos prema slovu „P“ zaista mnogo više od toga) obožavaocima, je to što izlaze u susret mnogobrojnim zahtevima po pitanju dizajna, a ramovi se proizvode u 10 različitih veličina, koji su krajnje prilagodljivi svakom pojedincu.

(bicisvet.com/izvor:pinarello.com/Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down