Bicisvet

Ivan Stević poklonio biciklističku opremu Novaku Đokoviću u Londonu

Biciklistički tim Srbije udobno se smestio u olimpijskom selu i već je bio na dva treninga. Probleme zadaje jedino vožnja automobila i bicikla u Velikoj Britaniji jer je sve - kontra!

- Ah, ta leva strana! Delimo vozilo sa bugarskim i turskim timom i morao sam da vozim na traninge i obavljam sve druge poslove jer moj bugarski kolega ne sme da vozi levom stranom – kaže selekor Radiša Čubrić.- Velika je gužba u saobraćaju, nemaju „olimpijske trake“ kao u Pekingu i mi smo ubrzo izgubili bicikliste koji su na stazu stigli skoro dva sata pre nas. Nama je to veliki problem, start i cilj naše trke je dva sata vožnje od olimpijskog sela. Zavidimo ostalim olimpijcima, jer sem odbojkaša i odbojkašica koji takođe moraju dosta da se voze do dvorane, objekti su relativno blizu i mnogi odlaze na svoja borilišta i pešice...

U olimpijskom timu su Ivan Stević koji treći put učestvuje na olimpijskim  igrama i Gabor Kasa  koji je debitant. U stručnom štabu je i sportski direktor Partizana Branko Banović.

- Atmosfera je odlična, lepo se družimo u olimpijskom  selu. Stević je, pošto je na nekim fotografijama video da Đoković u Monte Karlu vozi bicikl u opremi Astane >LINK, polonio našem asu biciklističke gaće i dres Srbije. Veoma se obradovao. Požalio se i da ima problem sa pozcijom - visinom sedišta i položajem guvernala na biciklu pa smo se dogovorili da se Stević i on nađu kada dođe u Beograd i donese bicikl da mu ga dotera – dodao je Čubrić.

Drumska trka je 28. jula  tako da će biciklisti obzirom da se dugo stoji i čeka najverovantije  preskočiti svečano otvaranje u petak uveče. Na stazi od 240 km učestvovaće 145 biciklista iz 63 zemlje. Okupljanje je u poznatom londonskoj ulici Mal a potom će vozi devet krugova kroz predgrađe Boks Hil - LINK sa usponom u takozvanoj cik cak ulici koji liči na serpentine Alp Deza na Turu samo nije toliko visok.

Na sajtu Međunarodne biciklističke unije UCI objavljena je lista prijavljenih vozača. Očekuje se rekorodna broj gledalaca jer Britanci imaju zaista moćan tim sa Kevendišem koji je nedavno na Tur zabeležio 22. etapnu pobedu, pobednikom Tura Viginsom, drugoplasirnim Fromom i iskusnim Milarom. U australijskom timu su, između ostalih, bivši svetski šampion Evans, O`Grejdi i Gos, Rusi su prijavili tri vozača među njima Menčova i Kolbneva, u italijnanskoj petorci su Italijani Nibali, Paolini i Pinoti, kod Španaca udarna trojka je Velverde, Sančez i Rohas. Slovaci su imali pravo samo na jednog biciklistu i prijavili su Petera Sagana. Slovenački trio je Bole, Bajc i Brajković, kod Amerikanaca pažnju privalače Fini i Farar,  francuska prva zvezda je Šavanel. Hrvatski dvojac je Kvasina – Đurasek, a bugarski Petrov – Gurov.

(BiciSvet.com/bss.rs/BranimirVasić)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down