Bicisvet

Nemagreške - moje pismo meseca - 2.deo

Uvod u priču-1.deo: OVDE!
Samo kratko: Uredno objavio njihovu priču - oni se bunili za krađu intelektualne svojine!?
Sad sledi saradnja!?
-Radi snalaženja tu je Narator (nešto kao Kolo u Gorskom Vijencu :-D) To je jedna osoba- Đorđe Pejković koji je ujedno i BiciSvet.com i autor ovih redova. Komunikacija BEZgreške ide doslovce ovako:

Nemagreške:
Poštovani Đorđe
Jedna od tački dnevnog reda današnjeg sastanka upravnog odbora sajta nemagreske.com je i uspostavljanje saradnje sa vašim sajtom. Po završetku sastanka, poslaćemo vam konkretan predlog za saradnju.
Srdačan pozdrav nemagreške.com

Narator Đ.P:
Tintiriti riti tiii malo muzike zamislite kompoziciju - "Za Elizu" ili kliknite OVDE
Šta odgovoriti na ovo? Ništa čekam! Nakon završene sednice radničkog samoupravljanja stiže predlog ... (obratiti pažnju na stavku 1.)

Nemagreške:
Poštovani Đorđe - Predlažemo sledeće:
1. Svaku biciklističku priču objavljenu na našem sajtu možete na vašem sajtu najaviti u jednoj, dve rečenice i ispod toga postaviti link koji direktno vodi na naš sajt tj. na tu priču.
(Narator: Ta nemojte kazti - videti analizu njihovog sajta: ovde)
2. Zauzvrat, mi ćemo ispod priče staviti jednu rečenicu tipa u saradnji sa bicisvet-om i vaš link.
3. Razmena banera mislimo da bi bila korisna
Napomena- molim da uvod u priču ispred našeg linka bude profesionalan npr- pročitajte interesantan putopis bicklom po Staroj planini, a ne tipa- zbog autorskih prava ja nemogu da objavim tekst koji bi rado iskopirao sa tuđeg sajta pa evo vam u prilogu njihov link. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molim posaljite nam vas baner

Narator:
Logičan sled događaja je...?
Pa zasedanje upravnog odbora sajta BiciSvet.com - koje se ogledalo u bacanju kockice.
Ako bacim 1,2,3,4,5 nema saradnje, a ako bacim 6 - pa bacam ponovo! Sad ja nastupam
;-)
molba: imajte strpljenja + koncentracije za moje konstruktivne predloge:

BiciSvet.com:
Poštovani nemagreske.com
Upravni odbor sajta BiciSvet.com vam se izvinjava na svim neprijatnostima koje smo izazvali tj krađi intelektualne svojine i obećavamo da se tako nešto više neće ponoviti.
Takođe je usvojena odluka o saradnji sa vašim napredujućim sajtom koja glasi:

1. Objavljivaćemo svaku biciklističku priču sa sajta nemagreske(dot)com ukoliko sajt nemagreske(dot)com bude izbacivao minimum 3 (slovima: tri) ili više biciklističkih priča svakog dana u periodu do 31.XII 2012.godine.
2. Takođe je potrebno da pomenute priče ne sadrže manje od 1100 (slovima: hiljadusto) reči, i ne više od 1500 (slovima: hiljadupetsto) reči
3. Poštovaćemo vaše zahteve iznesene u mejlu da: Na našem sajtu prvo stoji najava za sajt nemagreske.com a onda direktan link ka tekstu, dok bi na vešem sajtu tek na dnu teksta stajala rečenica da sarađujete sa sajtom bicisvet.com
4. U pomenutom periodu, (do 31.XII 2012 god) troškovi obrade i objavljivanja biciklističkih priča sa sajta nemagreske.com, na sajtu BiciSvet.com iznosili bi 35000 (slovima: tridesetpethiljada) dinara. Stoga vas molimo da narednog dana tekuće godine, tj prvog dana saradnje, pre slanja vašeg linka ka prvom tekstu, kao i vašeg banera, uplatite pomenuti iznos u CA - Credit Agricole (bivšu Meridian) banku na žiro račun: 330-1500102188868-14
5. Dalja saradnja u 2013-oj godini bi bila nahnadno definisana.

Unapred se radujemo saradnji
S'poštovanjem - uprava sajta BiciSvet.com ;-)

PS za čitaoce:
Ukoliko želite da podržite sajt BiciSvet.com slobodno možete da donirate određenu svotu novca na pomenuti-validan žiro račun, tj. moje ime (Đorđe Pejković) kako bi imali više smehotresnih tekstova.
Vanjezi-član upravnog odbora je dodao na ovo:
"Trebao si da dodaš da se upravni odbor od 12 članova složio sa vašim predlogom ali jedan od junior partnera (koji inače nema pravo glasa ali je uložio veliki novac u sajt) pretio prekidom finansiranja pa je odlučio da ne sarađujemo... pa izbila tuča...pa..."

Narator: Eeee sad su počeli da razmišljaju:

Nemagreske:
Postovani Djordje, Hvala na brzom i proaktivnom odgovoru.
Ako sam dobro razumeo vi očekujete da mi pišemo tekstove za vaš sajt dinamikom od tri teksta dnevno, sa brojem reči od 1.100 do 1.500 i na sve to platimo obradu teksta od 35.000dinara? Ili da banalizujem- da mi pišemo za vas i to plaćamo 35.000???

Ja vas najiskrenije molim da ako mislite da se ozbiljno dogovorimo, onda napišete ozbiljnu ponudu jer ovo što ste napisali ne bih želeo da komentarišem i samo deluje kontraproduktivno. Još jednom vas podsećam da ste vi bili ti koji ste tražili saradnju od nas a ne mi od vas.
potpis: nemagreske.com

Narator:
Izvini Kolumbo nisam te odmah prepoznao. Sad mora malo da spustim loptu i da im objasnim neke stvari. Ako misle da je jedan komentar (vidi sliku ispod) na tekst poziv na saradnju grdno se varaju.

BiciSvet.com:
Hteo sam samo taj jedan tekst da objavim na sajtu (pogledajte sliku ispod) a onda je gosn Storm objasnio da je tekst pisan samo za sajt nemagreske,com i predlozio saradnju. Pošto mi nije bilo jasno koje su to stavke koje tekst čine autohtonim tj. pisanim samo za jedan sajt, objavio sam ga kod mene na sajtu.

Stoga pošto ste Vi predlozili saradnju i postavili visoke kriterijume intelektualne svojine...smatram da i moj sajt vredi - reda veličine toliko koliko piše u prethodnom mejlu

S'postovanjem  Đorđe Pejković

Nemagreške:
Zahvaljujem se na vašem mejlu kao i detaljnom i iscrpnom odgovoru.

Narator:
Obratite pažnju ovo je sad dobro:

Iskreno rečeno, uopste mi nije jasno kako ste od priče o razmeni linkova i banera dosli na ideju da nam pošaljete predlog da mi pišemo 3 teksta dnevno za vas i to plaćamo tj. plaćamo obradu linka 35000din. mesečno a da to sad pravdate time sto ste vi procenili da je vrednost vašeg sajta tolika. Ja to stvarno ne razumem.

Narator: Kanda je zbunjen a? :-D

Shodno gore napisanom, apsolutno niste u obavezi da objavite ni jedan link našeg teksta na vašem sajtu.
potpis: nemagreske.com

Narator:
Pa to ti pričam Kolumbo sve vreme! Nisam u obavezi da objavim ništa! Ja sam se upi*** u gaće kad je B92, prvi put, objavio vest sa sajta bicisvet.com i nije ga ni potpisao čak. Za naredne tekstove su se smilovali.

Ali i dalje im nije jasna moja računica :D kikikiki Vreme je za malo edukacije (ovo dalje može svima da koristi)

BiciSvet.com:
Pošto smo se upoznali i lepo našalili sa ovim ciframa mislim da možemo da pređemo na ozbiljnu priču o saradnji.
Vidim da ste pametan momak i da imate ozbiljne ambicije u vezi vašeg sajta nemagreske.com što je za svaku pohvalu
Želeo bih da vas pitam pardon, vas i vaš upravni odbor:

-DA LI biste VI pristali na ovakvu saradnju koju meni nudite?

-Dali ste videli neki drugi sajt npr B92, blic.rs ili telegraf.rs da napiše dve tri rečenice uvoda i ostavi link ka drugom sajtu od kog je preuzeo sadržaj? Ili možda oni iskopiraju isti sadržaj i napišu izvor teksta na dnu ili na vrhu članka?

S'toga mislim da je jedina prihvatljiva saradnja između vašeg i mog sajta ona koju ste videli 1.XII '12 Da se isti (vaš ili moj) sadržaj nađe na bilo kom sajtu sa potpisanim izvorom i linkom ka originalu bez ikakve velike pompe o intelektualnoj svojini, jer takav oblik saradnje nisam ja smislio već je to činjenično stanje u internet medijima.

Preporučio bih vam odličan sajt profesora Istoka Pavlovića (Fakultet za medije i komuinikacije) na kome možete pročitati realno stanje u internet novinarstvu: LINK

Za ove linkove vam neću tražiti nikakvu novčanu nadohnadu jer vam želim uspeh sa vašim sajtom i zato vam ih toplo preporučujem kako bi što pre shvatili kakva je politika sardnje na internetu u Srbiji a i šire.

PS:
Za banere sam vam već rekao da od njih nema nikakve vajde ili ti koristi. Ali da bi mi verovali, tj da bih vam pokazao o čemu se radi možete otići na moj sajt gde ćete videti da se već nalazi vaš baner, koji vodi ka vašem sajtu nemagreske.com Tu odmah ispod linka za BiciSvet YouTube kanal i dobrih nam ljudi iz Čačka

Đorđe Pejković______________________________________________________________

Zaključak:
Upravni odbor sajta BiciSvet.com smatra da je sasvim dovoljno medijske pažnje poklonio novom sajtu pod ovim nebom. Njihov banerčić nalazi se na home page stranici i zaslužuje da bude tamo jer su nas odlično zabavili,  pri tom je i ovaj tekt reklama za njih. Reklama NEMAGREŠKE. Kao što rekoh od banera nema vajde, a ova dva tekst smatram saradnjom i slobodno možete da koristite ovaj tekst za vaše sajtove i fejsbuk pejdžove jer je moja intelektualna svojina ovim u potpunosti zadovoljena!

A sad izvinite žurim...
Odoh da se popnem na Avalu, ali na trepavicama ne bi li mi sišla krv u glavu pa moja intelektualna svojina možda bude malo kvalitetnija.

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down