Bicisvet

Opljačkan SAXO BANK?

Kad? Onomad.
Ko ga je opljačkao? Ja glavom i bradom!
Dugo sam se razmišljao da li da vam prijavim ovu pljačku, i na kraju rešio da lepo priznam i ispričam sve kako je bilo.

Šta sam ukrao? Hmm, 16 sekundi filma i jednu mutnu sliku jer mi je drhtala ruka, pošto je jelte zabranjeno snimanje unutar zgrade.

I jesam li bogat? Nisam. Ali sam bogatiji za jedno novo iskustvo i nekoliko žuljeva dok sam istabanao na kraj Kopenhagena da bih video ono malo romboidnog stakla i kobajagi pozlaćena slova na ulazu.

Ulazim u zgradu, lupam šakom o pult i vičem: „Gdee ovde Kontador“!? Ili sam to samo sanjao, ustvari ulazim i smeškam se od uveta do uveta, tako da bih bananu popreko mogao da progutam, i pitam: „Može li da se uđe i pogleda enterijer, znate mi smo“... „Ne može i zabranjeno je slikanje“ ljubazno odgovara devojka iza pulta. Može samo da se pogleda na kratko i put pod noge.

Dobro važi, mislim se ja, ali nema šanse da sam dovde došao a da ne usnimim ovog SPECIALIZED hronometraša sa ispumpanim gumama što mi stoji iznad glave i samo vam skuplja prašinu na pultu. Sreća moja pa uvek ima neko nešto još da pita i da odvuče pažnju plavokosoj devojčici za pultom, jer to je samo upravna zgrada, ne i prava banka onako kako smo mi na nju navikli. I još mi đavo ne da mira nego sam morao da zavrtim malo ovaj SRM pogon, a kad je počela zadnja kaseta da krcka i da para uši među onim golim zidovima, e onda sam osetio neku toplinu u obrazima...

A šta ima unutra? Pored onog hronometraša na pultu ima ogroman hol u kome dominira spiralno stepenište kroz celu zgradu, dve formule i jedan biciklosaurus, ovaj dinosaurus. A ja mislio Specialized skuplja prašinu kad gle onog kostura koliki je? Ne znam šta on tu radi ali znam da njega sigurno nisu sponzorisali kao Kontadora i one dve formule:

Pomenuti El Pistolero je tu ali ustvari nije tu. Tu je njegova velika slika na ulazu u zgradu na kojoj on palcem i kažiprstom sa obe ruke uokviruje logo banke na svom dresu prilikom jedne od pobeda. I to je sve od njega što se tiče Kopenhagena. A šta će biti sa njim ko će ga znati. Možda ga već narednog meseca skinu odatle i obrišu mu sve one pobede ove godine.

Bilo kako bilo vredelo je ovih nekoliko minuta straha i crvenih obraza, zarad sećanja na jednu banku pored kanala i pešačenje do nje. Do sledeće pljačke pogledajte kako to izgleda:

PS: I na kraju sam ljutom Risu izvadio dušu svojim foto aparatom ;-)

(Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down