Bicisvet

ORBEA me pokreće

U seriji predstavljanja „mašina“ koje voze najbolji svetski vozači, donosimo vam priču o biciklu koji sa ponosom već duže vreme vozi baskijski tim "EUSKALTEL“

"ORBEA moves me" je slogan kompanije koja postoji od 1847. godine, a stacionirana je na severu Španije u gradu Eibar. Ono što zaista pokreće svakog posmatrača je unikatan i elegantan dizajn narandžasto-crnog rama. To je čist adrenalin konvertovan u karbon. Treća generacija Orke lansirana je neposredno pre Tura prošle godine i za malo joj je izmakao podijum.

Dugogodišnje iskustvo i znanje pretočeno je u jedne od najboljiih svetskih ramova. Ram je što se tiče aerodinamike, unapređen 14% u odnosu na stari. Prošle godine Orka je imala mekane i zaobljene linije što sada nije slučaj. Elegantna i oštra linija koja prelazi sa gornje horizontalne na donju kosu cev, zapravo je glavna konstrukcija celog rama.

Veliko poboljšanje je zadnja viljuška koja svojim "Y" oblikom umanjuje vibracije. Karbonski profil zadnje viljuške se lomi na dva mesta. To nije samo dizajnerski manevar ver će na tim delovima uvrću vibracije, koje se dalje absorbuju u ramu, i ne stižu do sedišta vozača.

Da li narandžasta strast nosi s'pravom ime kita ubice ? Otkrijte sami.

Samuel Sančez protiv...

ORBEA orange passion

(bicisvet.com/izvor:orbea.com/Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down