Bicisvet

Pereiro i dalje u biciklizmu, ali kao reporter

Biciklista, fudbaler, reporter

Bivši pobednik trke kroz Francusku Oskar Pereiro prestao je da se bavi biciklizmom na kraju prošle sezone, pošto je bio razočaran svojom ulogom u timu Astana, jer nije vozio Vueltu. Nakon toga prešao je na drugi sport: fudbal, o čemu smo vas već obavestili OVDE. Prošle nedelje Oskar se pojavio na Điru ali sada u novoj ulozi radio reportera za stanicu "COPE".

"Potpisao sam trogodišnji ugovor sa COPE-om i radiću sve tri velike Grand Tur trke" izjavio je Pereiro, koji je propustio prvu nedelju Đira jer je učestvovao na MTB trci "Titan Desert" u Maroku.

"Prešli smo 600km za 6 dana, ja sam pobedio jednu etapu a Roberto Heras (bivši pobednik Vuelte i timski kolega Armstronga) je pobedio u generalnom plasmanu" dodao je Pereiro, koji se još požalio da ne može toliko da trenira na biciklu zbog svojih novih obaveza u fudbalskom klubu Coruxo

Pereiro se osvrnuo na ovogodišnji Điro: "Najveća trka na svetu i dalje ostaje Tur, jer su na njemu najbolji vozači iz celog sveta, dok je Điro atraktivniji za publiku. Iskreno se nadam da će i Alberto i Endi učestvovati na ovogodišnjem Turu. Alberto je sada 100% koncentrisan na pobedu Đira i još uvek ne razmišlja o Francuskoj trci"

(bicisvet.com/izvor:cyclingnews.com/Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down