Bicisvet

Vigins -Nisam mogao da gledam Tour

Bradley_WigginsBredli Vigins je priznao da mu je bilo teško da gleda kako Kris Frum osvaja ovogodišnji TDF rekavši da je radije pokušavao da se fokusira na pozitivne stvari umesto da sedi u depresiji ispred TV-a.

Vigo se, nakon više od dva meseca koliko je prošlo od kad se povredio na Điru, delimično vratio u trku na Tour of Poland.

U petak je propustio prezentaciju tima i završio prvu etapu sa zaostatkom od devet minuta, zajedno sa pobednikom Đira, Vinćenom Nibalijem (Astana).

Vigins je u junu rekao da možda više nikada neće ići na generalni plasman na TDF-u i da će propustiti ovogodišnju trku kao branilac titule. Nije bio izabran za učešće na TDF od strane Sky tima zbog povrede kolena> LINK

"Nisam gledao-nisam mogao da gledam" rekao je Vigins nakon Tura. „Voleo bih da sam bio tamo pa mi je bilo teško da gledam. Radije sam se trudio da se fokusiram na pozitivne stvari nego da sedim u depresiji ispred TV-a. Odgledao sam samo prvu etapu kada sam čuo da je autobus blokirao liniju cilja. Pratio sam sve to izdaleka ali je bilo previše bolno gledati“.

Vigins nije bio u direktnom kontaktu sa Krisom Frumom kako bi mu čestitao na pobedi ali je pohvalio svog timskog suvozača uprkos njihovom, često napetom, odnosu, ističući kako je ovogodišnja ruta savršeno odgovarala Frumu.

„Krisov nastup je bio dominantan- bio je to sjajan timski rad i brilijantan individualni nastup tako da su dobili sve ono što su i zaslužili“, rekao je Vigo. „On je verovatno najbolji brdaš na svetu u ovom trenutku. Nikada nisam bio tako dobar brdaš- mogu da se penjem ali je moja specijalnost uvek bio hronometar. Naravno, ako Tur 2014 bude nalik ovogodišnjem, Kris je jači vozač“.

Takođe je stao na Frumovu stranu nakon što su usledila brojna pitanja o dopingu i nakon sumnje u njegov učinak.

„Nažalost, ko god da osvoji Tur mora da se suoči sa ovim pitanjima, a kada je neko dominantan kao što je Kris bio na Turu, to je neizbežno. Prošle godine sam morao da odgovaram na takva pitanja i ko god da pobedi u narednih deset ili dvadeset godina moraće da se suočava sa sličnim pitanjima“.

Vigins je poslednjih nekoliko nedelja naporno trenirao na Majorci jer mu je glavni cilj Svetko prvenstvu u vožnji na hronometar u Toskani u septembru. Potvrdio je da neće voziti Vueltu ali da očekuje da će predvoditi Sky tim na Tour of Britain.

„Očigledno je to unazađivanje ali trenutno su to mali koraci i ne razmišljam previše unapred,“misleći pri tom na majicu duginih boja.

(bicisvet.com/cyclingnews.com/Dragana Petrović)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down