Bicisvet

Giro’17 retrospektiva 3-6 Etape

aaa>Retrospektiva 1-3<
>Retrospektiva 6-9<

#Etna E4

Ovaj mali Polanc Slovenac se pretplatio da pobeđuje na Điru u prvoj nedelji svake neparne godine. Velika pobeda za Polanca i stari novi UAE tim, a očekivano taktiziranje favorita u prvoj grupi i neotkrivanje karata na prvom brdu donelo je samo prednost Ilnuru Zakarinu. Igraju se svi sa Rusom ali znaju da Tatarstanac nema tim za ovako tešku trku kakav je Điro.

Na kraju će presuditi tim kao i uvek a videćemo koji će to biti – Bahrein, Movistar, Sky ili neki četvrti. Loto sigurno neće a ako Krausvajk uspe da se dokopa roze majice, što verujem da bi svi voleli, može jedino sam da je sačuva – ako ga sreća ove godine posluži?

#Mesina E5
Sprint kao sprint guranje i ostalo. Odmah da vam kažem da je Jakub Marečko imao najbolji sprint ali najvažnije je čiji je točak bio prvi na liniji a to je ponovo Gaviria koji je bio bolji od Marečka i ovog puta zahvaljujući svom timu. Sada nije bilo potrebe da se rastura grupa, sada se lakše diše i dolazi do pobede – Gaviria protiv svih.

Za one koji možda nisu čuli za mladog momka iz Kolumije da kažem da je Mark Kavendiš upravo zbog njega otišao i tima na kraju 2015. Tada ga je Gaviria omlatio dva puta još s’početka januara na trci u San Luisu u Argentini a Patrik Lefevre je samo rekao: „daj ovamo“ Ko se seća Milano Sanremo trke od prošle godine znaće da je to zamalo pobedio Gaviria – bio je u životnoj formi tada ali pogrešan treptaj oka ga je tresnuo na asfalt a onda je onaj, onaj Francuz što se šlepao sve ošiao na liniji u Sanremu. Heroj dana svakako je bio još jedan Slovenac – Luka Pibernik koji se kanda malo preračunao na krug do cilja pa nije ni zvono čuo od uzbuđenja. No ne bi bilo zabavno da nije tako bilo.

#Therme LuigianeE6
Za vozača od kog se očekuje da pobedi je najteže da to i uradi. Pogotovo ako on sam zna da je veliki favorit i da to svi od njega očekuju. Tako je danas bilo Džasperu Stivenu iz Trek tima. Bio je u grupi sa herojem prve etepe, Lukasom Postlbergerom i Švajcarcem Silvanom Dilijerom. Oni su bili deo originalnog bega od pet vozača, koji se izdvojio na desetak kilometara do cilja. Postlberger je bio najslabiji i odmah otpao, a Belgijanac iz Trek tima i Švajcarac iz BMC-a su vodili žestoki sprint do samog vrha uspona, gde je Dilije pobedio uprkos tome što je bio veliki autsajder protiv Stujvena. U generalnom nije bilo promena, ista meta isto odstojanje.

(BiciSvet.com/Dmitrije Partonjić/Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down