Bicisvet

Dušan Rajović privatno

Dušan Rajović je jedan od naših trenutno najboljih biciklista.  Veoma sam mu zahvalan što je u svom veoma gustom rasporedu našao vremena za kratko ćaskanje samnom (BiciSvet zemljakom)

Đorđe Pejković: Da krenemo od najranijih početaka. Prvi okretaji pedala (gledao sam na RTS-u onu emisiju) Jel istina ili mit da su te gurnuli i u prvom pokušaju si naučio da voziš?

Dušan Rajović: Da i ne. Stric me je gurao na toj nekoj maloj biciklici i jednog trenutka pustio i tako sam naučio valjda da vozim bicikl. Iz kog pokušaja teško je reći jer sam bio mali (smeh)

Đorđe Pejković: Da nastavimo u istom duhu. Sada pričamo o prvom klubu (i radu sa Giletom) Kako je to izgledalo i kako si uklapao sa školom ( takođe i mojom školom - šumarskom)?

Dušan Rajović: -U Metalac sam otišao tako jer je komšija vozio isto. Posle toga je krenuo drugar iz osnovne škole,prvo sam krenuo i ja da bi uzeo bicikl sa tankim gumama da bi se vozikao. Posle toga je sve krenulo malo ozbiljnije, sve dok nisam prešao u juniore gde sam se baš uozbiljio što se tiče treninga. Sa školom sam se nekako uklapao iskreno nisam bio neki đak. Upisao sam smer "tehničara za finalnu obradu drveta". Kada sam imao neki važan trening kada sam se spremao za neku važnu trku nisam išao u školu ali sam se nekako uklapao sve dok 2015 nisam otišao u UCI kamp pa sam morao preći na vanredno školovanje.

Đorđe Pejković: Nisam ispratio ni taj skok iz SRB u Sloveniju. Reci nam više o tome?

Dušan Rajović: Godine 2017 sam prvi put potpisao profesionalni ugovor i to za Adriju gde sam i dan danas. Kada sam potpisao ugovor većina njih je govorila kako sam se zeznuo i nisam trebao tamo otići jer ću morati da radim za slovence. Na kraju je ispalo sve super. Veoma sam zadovoljan timom i  njihovim odnosom prema meni.

Đorđe Pejković: Prelomna trka koja je najviše uticala na dalji tok karijere

Dušan Rajović: Prva prelomna trka za mene je bila E3 Harelbeke za juniore u Belgiji posle toga podijumi na Svetskim Kupovima i pobede po svajcarskoj i francuskoj na regionalnim trkama

Đorđe Pejković: Najdraži rezultat? Rezultat na koji si ponosan zbog nečega?

Dušan Rajović: Najdraži moj rezultat je prošle godine trka oko "Qinghai" jezera u Kini koja traje 13 dana i etapna pobeda i na kraju zelena majica koju sam skinuo australijancu u zadnjoj etapi uz neverovatan rad ekipe. Osprintao sam 3 leteća cilja za bodove i na kraju ušao u top 10 u etapi. Takođe bi izdvoio trku Hrvatska-Slovenija gde sam dosao solo

Đorđe Pejković: Opiši nam molim te kako izgleda jedan tvoj dan. Sve nas interesuje i šta jedeš i gde voziš...? Kakav je program trka. Gde te sledeće gledamo?

Dušan Rajović:-Pa dan moj ništa posebno ustanem ujutru kad ustanem oko 9 volim da se naspavam i lagano doručkujem,za dorucak ništa specijalno jedem šta mi odgovara jaja šunka pršuta sir neke ovsene pahuljice mlevena plazma to mi je omiljeno. Onda trening u toku treninga obožavam da stanem na nekoj kafi i uživam u kolaču. Kada sam kući najviše vozim ka banjskom Goču ili krug na Goč takođe: Kaona, Guča, Jelica. To su mi omiljene rute. Sledeća trka je u Austriji posle, a toga vozim "Circuit des Ardennes" u francuskoj pa posle toga Beograd - Banja Luka.

Đorđe Pejković: Kako se uklapaš sa Markom Kumpom i programom trka. On nije klasičan sprinter ali je stara kajla tima Adria

Dušan Rajović:-Marko je odlican dečko veoma pozitivan i odlično se slažemo. Što se tiiče programa, on nam se razlikuje tj. vozimo i vozićemo potpuneo različite trke

Đorđe Pejković: Za kraj kada te ponovo gledamo u SRB? /nova radio emisija: "Sagan čelendž"/

Dušan Rajović:-Trenutno sam kod kuće odmaram. Lečim se od virusa razboleo sam se. Odmaram bar jedno 10 dana i to bez bicikle pošto sam na antibioticima. (nastaviuće se)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down