Bicisvet

Mario Ćipolini o San Remu

Jedan od najpoznatijih sprintera na svetu Mario Ćipolini vozio je u svojoj dugogodišnjoj karijeri 17 puta "La Classicissima" kako se popularno zove Milano-San Remo trka. Nije ga sprečila ni bolest ni nedostatak forme da 17 godina odveze trku dugačku 300km! Ova trka postala mu je omiljena još 1982. godine kada ju je sa svojim ocem gledao na brdu "Turchino".

Super Mario je u stilu šoumena najavio povratak u karavan ove sezone u 45. godini. Šta će od toga biti ostaje da sačekamo jer UCI ima završnu reč. Evo kako o, trci koju je pobedio 2002. kada je postao i svetski prvak govori Mario:

-Moj brat Ćezare bio je u begu, a tata je bio izuzetno uzbuđen i ponosan na njega. Ali kada je trka došla do Varesea njega su uhvatili i otpao je. Tata je bio veoma razočaran, toliko da nismo čak ni otišli u San Remo, niti odgledali trku do kraja. Tada sam se zaljubio u tu trku i obećao sam ocu da ću je pobediti jednog dana.

-Volim sve o San Remu. Volim to što tenzija raste od hladnog jutra u Milanu pa sve do cilja u sunčanom San Remu. Takođe je blizu mog rođendana, 22. marta pa je i zbog toga uvek posebna trka za mene.

-Mislim da će ove godine biti odlična trka. Nema izrazitih favorita i čini mi se da su svi na podjednakom nivou. Ovo je prvi veliki šou sezone i po prvi put da se svi okupljaju na jednom mestu.

(bicisvet.com/izvor:cyclingnews.com/Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down