Bicisvet

Trkački vikend - Heinrich Haussler

Stvarno bi trebalo da se pakujem. Imam let iz Nemačke za nekoliko sati i mnogo toga još da uradim. Ovo će biti veliki vikend za mene i momke iz Garmina. Početak je belgijske sezone sa Omloop-om u subotu i Kuurne-om u nedelju. Voziću Omloop, zaista se radujem tome.

Kao prvo, idem tamo da pobedim. Kao drugo, tada mi je rođendan i to je pravi  podsticaj da krenemo u trku i isprašimo nečiji tur. Tamo sam dobro prolazio u prošlosti. Bio sam u kasnom begu 2009.godine a 2010. sam bio u dobroj formi i stigao sam do podijuma. To je forma kakvu želim da pokažem ovog vikenda.

Suočavam se sa mnogim pitanjima o tome da li mogu da povratim taj nivo kakav je bio tokom sezone 2009 a posebno za vreme klasika.

Teško je reći. Šta se dogodilo te godine, posebno sa timom u to vreme, Cervelom, bilo je zaista posebno. Ponekad gledam na TV-u ili You Tube-u način na koji smo vozili, imali smo zaista nešto specijalno.

Tada sam bio u životnoj formi. Kada mislim o tome kako sam se tada trkao, nekada sam se glupirao. Ali ako bih opet imao takvu formu samo bih sačekao i napao u pravom trenutku. To je nešto na čemu radim iako znam da će biti teško.

Uprkos mom optimizmu za vikend, proveo sam nekoliko burnih nedelja bolestan. Otišao sam u Australiju a onda na Tour Down Under i razboleo se kada sam se vratio. Posle nekoliko nedelja sam pokupio još jednu prehladu. Obično se ne razboljevam, mislim da je to zbog prelaska iz tople Australije u ove hladne krajeve.

Ipak, drago mi je što sam otišao u Australiju. Kao australijska nada za Olimpijske igre u Londonu, morao sam da učestvujem na državnom prvenstvu.

Vratimo se mojoj formi, kao što sam rekao, želim da pobedim u subotu. Nisam na vrhuncu forme ali Omloop može da bude čudna trka. Može da se završi sprintom a s’ obzirom na vreme mislim da postoji velika šansa da se to ponovo desi. Ako se osećam snažno, napašću.

Verovatno će mnogo toga zavisiti od stanja nekih velikana kao što su Bonen ili Žilber, jer ako oni žele da se otcepe na brdu, mnogi vozači će biti pod pritiskom.

U svakom sličaju, bolje da prestanem da pretražujem You Tube, počnem da se pakujem i otputujem u Gent. Moram da pobedim i  proslavim rođendan.

(BiciSvet.com/cyclingnews.com/Dragana Petrović)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down