Bicisvet

Bukovac extreme weekend (video)

U organiziji penjačkog kluba "EX Bukovac" Extremni vikend je zamisljen kao promocija alternativnih sportskih aktivnosti u cilju probližavanja extremnih sportova što većem broji ljudi. Sportske aktivnosti koje su bile predstavljene su :

-Sportsko penjanje (Climbing)
-Brdski biciklizam (Mtb)
-Brdski bord (Atb)
-Paintball
-Paraglajding

Pored sportova, bile su i muzičke grupe i dižejevi koji su se potrudili da sve vreme bogate program svojim nastupima.

Manifestacija je trajala 3 dana, od 2. do 4. septembra.

DAN 1.
Prvi dan je bilo okupljanje takmičara, uvežbavanje i prilagođavanje staze.

DAN 2.
Drugi dan se promovisala nova "Slope" staza, jedinstvena u Srbiji a i sire. Razni trikovi, skokovi i dropovi su privukli dosta ljudi koji su bilo odusevljeni scenom. Na žalost, vozac koji se istakao u tom delu programa je bio Petar Grabez koji je pokušao da preskoci jump koji do sada niko nije pokusao, zbog svoje veličine, i nije uspeo uspešno da ga izvrši, pao je i polomio ramenu kost, sada je u redu i oporavlja se.

Nakon slope style-a usledili je takmičenje poznato pod imenom "dual". Na stazi dugačkoj oko kilometar, punoj krivina i mali jump-ova, startuju po 2 takmičara, i pobednik ide dalje, da bi na kraju u finalnoj trci prvo mesto osvojio Nemanja Kraljić iz novosadskog Fanatika. Nakon trke je kao i predhodne noci poceo muzicki deo koji je bio nezaboravan.

DAN 3.
Trećeg dana je bila revijalna XC trka na jednoj od tezih staza u Srbiji. Pored biciklizma muzike i piva gledaoci su mogli da gledaju, a i  učestvuju u paintball takmičenju, promovisanu ATB sporta, viteških igra, sportskog penjanja gde su takođe mogli da se prijave i opobaju se u istom. Za prvu godinu ove manifestacije, ispunilo se očekivano, ali za sledeću se očekuje puno više ljudi, dogadjaja i ozbiljnijih takmičenja. Više na http://www.extremeweekend.org/

(BiciSvet.com/extremeweekend.org)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down