Bicisvet

Jovana Crnogorac 21. na Svetskom kupu u Val d`Izeru

Srpska MTB biciklistkinja Jovana Crnogorac reprezentativka BK Novi Sad zauzela je odlično 21. mesto u Svetskom kupu u Val d`Izeru i osvojila pet novih svetskih bodova za konkurenciju biciklistkinja do 23 godine.

-Bila je jako teška trka, jer je staza bila uništena pošto je kiša padala ceo dan, a pre devojaka startovali si muškarci elita, U23, i žene elita – kaže MTB selektor Srbije  Nemanja Vajs.

-Staza je na 1.900 metara nadmorske visine a na jednom delu ide  i na 2.2000 metra pa je i ovo bilo otežavajuća okolnost. Zadovoljan sam, ove godine je vozila četiri od sedam svetskih kupova  bila 20. i 21. i to nam je odlična baza za dogodine kada ćemo jurišati na ulazak u 15 gde se dobija po 20 i više bodova.

Jovan Crnogorac će ostati posle ovog takmičenja na pripremama u Sloveniji i radiće sa slovenačkim trenerima. Baza će bit u Kranjskoj Gori.

- Planirmo učešće na Šampionatu sveta u Austriji od 6. do 9. septembra – dodao je Vajs. – Cilj je ulazak među 20 najboljih i to objektivno ako ostane u dobroj formi, Jovana može da dostigne. Pobedila je Švajcarkinja Nef ispred Ukrajinke Belomojne i Australijanke Henderson.

(BiciSvet.com/bss.rs/BranimirVasić)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down