Bicisvet

MTB SALCANO CUP Novi Sad

Biciklistički klub Novi Sad organizovaće u nedelju 1. aprila „Trofej Novog Sada“ prvu MTB trku iz serije „Salkano kup“  na atraktivnoj stazi u fruškogorskom izletištu Popovica.

>REZULTATI TRKE <

- Ovo će biti i prva trka i u novoj sezoni u planinskom biciklizmu u Srbiji – rekao je na konferenciji za medije Nemanja Vajs, predsednik BK Novi Sad i srpski MTB selektor. - Bodovaće se i za MTB Ligu Srbije tako da će okupiti, uz  učesnike iz inostranstva, i najbolje domaće bicikliste.

Novosađani će imati priliku da učesnike pozdrave i u centru Novog Sada u subotu 31. marta posle svečanog defilea svih ljubitenja bicikla ulicama u centru grada od 17 časova. Time će se i zvanično obeležiti početak biciklističke sezone u Srbiji. Organizaciju su pomogli Parking servis Novi Sad, NS bajk (rent a bajk), Turistička organizacija Novog Sada, Sekretarijat za sport i omladinu Vojvodine i “Škoda”.

„Salkano kup“ imaće ukupno 13 trka ove sezone u četiri zemlje (Turska, Srbija, BiH i Crna Gora) i na dva kontinenta (Azija i Evropa). U prvom delu, do 23. maja, trke iz ove serije bodovaće se svetsku rang listu UCI na osnovu koje će se odrediti učesnici OI u Londonu u planinskom biciklizmu. U Srbiji će se ukupno održati četiri trke:
1. aprila: Novi Sad,
13. maja: Beograd,
2. juna: Kopaonik 
30. juna: Novi Pazar

(BiciSvet.com/bss.rs/Branimir Vasić)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down