Bicisvet

Novi sponzor za Jovanu Crnogorac

Jovana Crnogorac je nakon dobro odvežene trke i osvojenog 4. mesta u Istanbulu 08. maja pokupila simpatije direktora renomirane kompanije za proizvodnju bicikla i motora SALCANO iz Istanbula.

SALCANO je u saradnji sa proizvođačem komponenti SRAM sponzorisao Jovanu sa njihovim top modelom SALCANO 010 opremljenim najboljom SRAM XX grupom. Bicikl je preuzet neposredno pred trku u Ankari u SALCANO fabrici u Istanbulu. Bicikl je svečano uručio direktor kompanije Bajram Akgul.

Ovo je samo početak saradnje sa kompanijom SALCANO i očekujemo da ćemo dokraja godine dobiti još poziva za trke iz svetskog UCI kalendara a prva na redu je Kapadokija 05. jula. Takođe kompanija SALCANO planira da sponzoriše i najbolje muške reprezentativce.

Curriculum vitae:

Jovana Crnogorac je takmičarka BK "Novi Sad". Prošle godine je bila šampionka Srbije u disciplini MTB XCO u kategoriji Juniorke, drugoplasirana na državnom prvenstvu u disciplini hronometar takođe za Juniorke i treće plasirana na državnom prvenstvu u ciklokrosu. Učesnica je prvih olimpijskih igara za mlade YOG u Singapuru u 2010.

Ove sezone postala je šampionka Srbije u ciklo-krosu, pobedila je na svim trkama za Ligu Srbije u MTB-u, uz pobedu na prvoj drumskoj trci za ligu Srbije u Novom Sadu. Na trci "International CUP Polonezkoy" u Istanbulu u kategoriji C1 osvojila je 4. mesto. Na trci Ankara MTB CUP 2011 u kategoriji C2 bila je druga.

Očekivan uspeh je da Jovana do kraja 2011. godine uđe u prvih 100. na ucijevoj rang listi.

(bicisvet.com/Nemanja Vajs)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down