Bicisvet

Novi svetski rekord - 164km/h

Austrijanc Markus Štekl postavio je novi rekord u brzini na serijskom MTB biciklu u vožnji na šljunku po ugašenom Crnom vulkanu u Nikaragvi.
Štekl je postavio novi rekord u brzini od 164,95 km/h i tako nadmašio devet godina star rekord Erika Bartona iz Francuske, koji je prisustvovao tom događaju u svojstvu organizatora.

Baš posle postavljanja tog rekorda pre dve godine Barton je bio primoran da prekine karijeru, pošto je kada je pokušao do uspori doživeo težak udes. 50-godišnji Francuz se sada vratio na scenu te nesreće u cilju organizovanja pokušaja obaranja rekorda od strane Štekla, koji je već rekorder na snegu i to sa brzinom od 210,4 km/h, koju je ostvario pre četiri godine u Čileu.

Podloga je takva da se osećate kao da vozite po plaži od peska i šljunka pod uglom od 45 stepeni. Ali, kada već dostignete veće brzine možete da vozite stabilno”, rekao je Štekl, koji je za jedan kilometer nadmašio rekord Bartona, a najavio je da želi da pokuša da sruši i novopostavljeni rekord, ali na nekom drugom mestu, a ne na Crnom Vulkanu.


(bicisvet.com/izvor:b92/Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down