Bicisvet

Prvi MTB Bike park u Srbiji

Bike park na Kopaoniku, opremljen je specijalnim trasama sa svim potrebnim preprekama što će predstavljati veliki izazov za sve korisnike planinskog biciklizma. Ovakvi biciklistički parkovi postoje širom sveta, a ovo će biti prvi “downhill bike park” u Srbiji.

Zajedničkim naporima, MK Mountain Resorta, JP Skijališta Srbije, Nacionalnog parka Kopaonik, udruzenja Fristajlera i slovenačke firme Alliance, realizovan je kompletan projekat i time omogućeno da ovaj olimpijski sport zaživi na nasem zaživi na Kopaoniku, jednom od najznačajnihih domaćih turističkih destinacija.

Izgrađene su staze različitih težina, prilagođene za početnike i za profesionalce. Prva staza je posebno izgrađena za početnike i decu, druga staza je srednje zahtevna, a poslednja - treća staza je vrlo zahtevna i prilagođena iskusnim vozačima. Širina staza varira od 60cm do 120cm. Na pojedinim deonicama su zemljani talasi, zavoji, drveni mostovi, skokovi i prepreke. U pitanju je samo prva faza izgradnje, a u narednim godinama se planira izgradnja staza za svetski kup. Investitori posebno ističu da je bike park je izgrađen u skladu sa pravilima o zaštiti životne sredine i da staze ne remete prirodno okruženje.
Na svečanom otvaranju, koje je bilo16. septembra, pored mauntinbajkera iz Srbije, staze su isprobali i vozači iz Slovenije.

(BiciSvet.com/upoznajsrbiju.co.rs)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down