Bicisvet

Rezime sezone - Jovana Crnogorac 2.deo

Evo ga...napokon i ovaj dan:)  Moja debitantski nastup na Svetskom prvenstvu... Petak 07.09 u 11:00h start trke.
Osećala sam se dobro, od kako sam ustala imala sam malu dozu treme ali to me nije omelo u pripremi za trku. Pre zagrevanja na trenažeru otišla sam na stazu da vidim kakva je podloga u šumi, i bilo je bolje nego dan pre ali je i dalje bilo dosta blata i bilo je mnogo klizavo. Nisam puno petljala tu, samo sam bila ubeđena da je to sve ok i normalno i nema problema:) (pa tako je i bilo:)) Kako sam sela na trenažer sve se brzo izdešavalo, nisam imala puno vremena. Brzinski sam se presvlačila i ostalo je još malo do starta.

I - deo pročitajte OVDE

Iskreno nisam ni stigla puno da razmišljam šta i kako, u glavi mi je bio savet jednog vrhunskog sportiste i samo sam na to mislila. Kako su nas ređali na startnu liniju jedva sam čekala start, da pokazem ono zbog čega sam došla.

START JE BIO SAVRŠEN!!! Ovo je prvi put da sam tako dobro startovala, izborila se za poziciju na pocetku i bila u 6 vodećih u koloni, tako sam i završila startni krug, ušla u prvi krug i tu sam uprskala...Napravila sam glupu grešku na spustu i obišle su me dve Poljakinje.Na velikim trkama ne smeju da se prave greške, pogotovo kad se nalazim u tako dobrom društvu napred :)
Naredna dva kruga sam se vozila sa švajcarkinjom, novozelanđankom i mađaricom koja mi je poznata sa trka ove godine i bila sam u čudu, jer je na ostalim trkama bila dosta bolja od mene. Nakon trećeg kruga sam malo popustila, koncentracija mi je pala i pravila sam greške, tako da sam u četvrtom krugu izgubila dve pozicije i ostala mi je ispred mađarica na 10 sekundi. Vijala sam je do kraja ali ona ima više iskustva i izdržljivosti tako da je na kraju bilo 30 sekundi razlike. Nakon završetka trke bila sam zbunjena, iznenađena kako sam dobro vozila, a opet malo i besna na sebe što sam pravila glupe greške koje su me koštale boljeg plasmana.
Na kraju svega, kad razmislim..."pa ovo nije kraj" tek počinje prava "borba", još puno toga mogu da popravim, izmenim, naučim i usavršim.
Sada imam nove ciljeve i nove prepreke, biće mi teško da stignem do njih, ali..."pa sta se postiže bez napora!?" Tako da: "jedva čekam, da igra počne"

Htela bih da se zahvalim pre svega mom treneru (nasem selektoru) Nemanji Vajs, sto je uspeo da ostvari ovaj rezultat,  jer ga ja smatram i njegovim, što me je trpeo i kad sam bila nemoguća:) I sjajnim momcima iz reprezentacije koji su me bodrili na stazi i van nje. Ne smem da zaboravim naše ljude koji rade u Austriji i koji su nosili naše zastave i bodrili naš tim. Takođe želim da se zahvalim svima koji su ucestvovali u realizaciji i ostvarenju mog rezultata.

Jovana Crnogorac

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down