Bicisvet

Ride for your Rights! It’s time to (ex)change your life!

Ko voli nek izvoli

ŠTA?
Veoma posebna panevropska i uzbudljiva biciklistička vožnja.
KO?
Studenti iz cele Evrope.
ZAŠTO?
U cilju promocije mobilnosti studenata, da se ohrabri aktivno učešće u društvu i ojača tolerantno društvo Evrope.
KUDA?
Kroz 12 Evropskih zemalja: Srbija, Hrvatska, Mađarska, Slovačka, Austrija, Republika Češka, Poljska, Litvanija, Letonija, Estonija, Finska i Rusija.
KADA? Od 3. jula do 15. septembra 2011.

Članovi studentskog saveta Campus Europae u sardnji sa ESNom (Erasmus Student Network) pokreću projekat koji će poboljšati i ubrzati ne samo razvoj u sferi evropskog obrazovanja, nego i saradnju među mladima Evrope. Glavna ideja ovog projekta je da se postignu zajednički ciljevi koji su postavljeni pred celokupno evropsko društvo – manje prepreka pri akademskim razmenama i dalji podsticaj na što veću mobilnost studenata. Ovim putem se razvija zdravo mlado društvo koje će primenjivati, promovisati i poštovati ljudska prava, i u isto vreme postavljati osnove za slobodnu mobilnost po Evropi, bez ograničenja kao što je deklarisano u EU Direktivama i u Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima. Osnovni tim i svi zainteresovani studenati, političari, aktivisti i pojedniaci koji podržavaju cilj će voziti od Srbije do Rusije, ili se priključivati turi po etapama. Tokom ture, u raznim gradovima na maršruti će se održavati različiti događaji, radionice, sastanci sa predstavnicima lokalne vlasti, univerziteta, sportistima, kao i kulturni i turistički obilasci grada.

Bitni datumi:
-Novi Sad (Serbia): July 3;
-Pečuj (Mađarska):July 8;
-Budimpešta (Mađarska): July 12;
-Đer (Mađarska): July 16;
-Bratislava (Slovačka): July 18;
-Beč (Austrija): July 20/21;
-Brno (Republika Češka): July 24;
-Ostrava (Republika Češka): July 29;
-Lođ (Poljska): August 3;
-Varšava (Poljska): August 6;
-Bjalistok (Poljska): August 10;
-Viljnus (Litvanija): August 17;
-Kaunas (Litvanija): August 20;
-Riga (Letonija): August 26;
-Talin (Estonija): September 1;
-Helsinki (Finska): September 2/3;
-Joensuu (Finska): September 9;
-St. Petersburg (Rusija): September 15

Campus Europae poziva sve zainteresovane, bez obzira na godine, rasu, pol, veru i obrazovanje, da učestvuju u ovoj Panevropskoj, interkulturalnoj, multijezičkoj biciklističkoj vožnji, od Srbije do Rusije, preko skoro 4000km evropskog kontinenta. Pošto je ovaj projekat potpuno neprofitan i u organizaciji studenata Evrope, troškovi učesnika tokom vožnje nisu pokriveni. Smeštaj tokom ture će biti u kampovima, hostelima, salama škola, couch surfing, moguće je da će na nekim mestima biti i besplatan u zavisnosti od lokalnih oranizatora. Ako želite da provedete leto sa aktivnim mladima iz cele Evrope, naučite nešto novo, upoznate Evropu na biciklu, steknete nova iskustva i poznanstva, ovo je prava prilika.

http://rideforyourrights.org/

(bicisvet.com/izvor:fondacija.exitfest.ogr)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down