Bicisvet

Troje Srba u turskom timu SALCANO

Troje srpskih MTB reprezentativaca Jovana Crnogorac (BK Novi Sad), Bojan Đurđić (Radnički, Kragujevac) i Aleksa Marić (Crvena zvezda), u novoj sezoni voziće i za internacionalni  “Salkano tim” čiji je sponzor turska fabrika bicikala Salkano.

Prezentaciji tima u Istanbulu prisustvovali su predsednik BSS Dragan Dostanić, generalani sekretar Petar Rokvkić i predsednik BK Novi Sad, selektor Srbije u planinskom biciklizmu Nemanja Vajs koji će biti i jedan od trenera “Salkano tima”.

- U timu su i dve Slovenke, Tanja Žakelj nekadašnja svetska prvakinja do 23 godine i Nina Homovec, Belgijanka Fabri Mels, i Turci Hamza Kanzis, Bajram Eroglu i Jusuf Čabak. U vođstvu ekipe  su Slovenac Luka Kodra i ja – kaže Nemanja Vajs.- Predstavljanju ekipe prisustvovali su i predsednici biciklističkih saveza Albanije, BiH i Srbije.

Start sezone biće na trkama u Istanbulu i okolini, a ekipa ima izuzetno bogat program:

- Za planinski biciklizam u Srbiji, ovo je  velika stvar jer će troje naših najkvalitetnijih takmičara  moći da učestvuje na najjačim trkama u svetu ali, što je još važnije, i da dobiju odlične uslove za pripreme i takmičenja. Posle trke u Istanbulu, idemo na Kipar gde nas očekuje trening kamp i pripremne trke za glavni deo sezone koji počinje u aprilu trkom “Salkano kupa” u Novom Sadu – objasnio je Vajs.

(BiciSvet.com/bss.rs/BranimirVasić)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down