Bicisvet

Pariz - Nica 3.III-10.III 2013

paris-nice-2013-posterTrka ka Suncu, kako se popularno zove Pariz-Nica, tradicionalno najavljuje pravi početak biciklističke sezone u Evropi. Kombinacija valovitih etapa koje pogodju beguncima kao i brda u centralnom masivu i oko Nice garantuju odlučnu borbu.

Biće tu u subotu i nedelju još dve odlične trke iz Italije na programu Eurosporta, tako da nas očekuje nekih 4h ispred malih ekrana. Nravno ko propusti tu je BiciSvet.com ;-) STARTNA LISTAParis-Nice-2013-start-list-images

Trka počinje prologom u nedelju 3. marta zapadno od Pariza i završava se sada već tradicionalno hronometrom na brdu Eze iznad Nice. U petak, na dan žena, nas očekuje najzanimljivija etapa koja ide planinu Lur, koja je „manje poznatija sestra“ Mon Ventua. Brdo je dugačko 13km izuzetno je teško i zahtevno što govori i ime poslednjeg pobednika ovde 2009 – Alberta Kontadora.

El Pistolero kao i prošlogodišnji pobednik Bredli Vigins, koji je upravo ovde započeo fantastičnu sezonu, nažalost neće učestvovati. SKY tim preskače ove uvodne trke sa svojom prvom postavom kako bi se što bolje pripremili za Điro. Prema njihovoj izjavi ne žele da voze po hladnom vremenu i borave u lošim hotelima. Ipak su to Britanci, a ovo je Francuska trka. Novina u Francuskoj biće i motor koji će sa digitalnom tablom zameniti kredu 

STARTNA LISTAParis-Nice-2013-start-list-images

Što se tiče ostalih učesnika, Nica je ove godine definitivno izgubila bitku od velikog Italijanskog rivala. Trka između dva mora, Tireno Adriatiko, imaće mnogo poznatije vozače. U Francskoj su učešće najavili Svetki prvak Filip Žilber, Ivan Baso, Robert Hesink, Tomas Degent, Tidžej Vangarderen, Luve Vestra, Rui Košta, Mikel Nieve, Jakob Fuglsang, dok će u Italiji nastupiti Alberto Kontador, Hoakim Rodrigez, Samue Sančez, Kadel Evans, Endi Šlek, Vinćenco Nibali. Pogledajte OVDE koji će timovi učestvovati.

Etape:

Prolog  - Nedelja 3. III    Houilles > Houilles          2.9km
1 Etapa - Ponedeljak 4. III Saint-Germain-en-Laye > Nemours  195 km
2 Etapa - Utorak 5. III     Vimory > Cérilly               200.5km
3 Etapa - Sreda 6. III       Châtel-Guyon > Brioude              170.5km
4 Etapa - Četvrtak 7. III  Brioude > Saint-Vallier  199.5km
5 Etapa - Petak 8. III       Châteauneuf-du-Pape > La Montagne de Lure 176km
6 Etapa - Subota 9. III     Manosque > Nice           220km
7 Etapa - Nedelja 10. III Nice > Col d’Èze               9.6km

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down