Bicisvet

Pariz Nica 2011 E7 (video)

Remi Di Gregorio (Remy Di Gregorio) iz ekipe "Astana" pobednik je sedme etape trke sunca, vožene po izuzetno lošeim vremenskim uslovima, što je dovelo do mnogobrojnih padova i odustajanja 22. vozača.

Francuz koji je u ekipu došao ove sezone iz "F. des Jeux" tima najbolje se snašao po vlažnom danu a u poslednjim kilometrima etape i sreća je bila na njegovoj strani. Na ovu pobedu Remi je čekao duge 4 godine, i ovo mu je tek treći trijumf u profesionalnoj karijeri koja traje od 2005. godine.

"Ovo je zasta divno. Pobeda je došla posle mnogo teškog rada i mog  preispitivanja sebe kao profesionalnog vozača. Veoma sam srećan i zbog ljudi koji su verovali u mene sve ove godine, a njih ima zaista mnogo" izjavio je pobednik.

Njegov timski kolega Robert Kišerlovski je imao veoma nezgodan pad, (pao je ispod kombija-pogledajte video) a trku je završio na 140. poziciji sa preko 20 min zaostatka. Uprkos tome sudije su zbog lošeg vremena i pada Hrvatu dodelili vreme grupe, pa je tako Kiš zvanično zaostao samo 37sek iza svog timskog kolege.

(bicisvet.com/izvor:cyclingnews.com/Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down