Bicisvet

Pobeda Žolta na BG-ČA (Foto) 2011

Srpski šampion, član Kragujevačkog Radničkog, Der Žolt osvojio je XY bodova za UCI rang listu...

Ovako bi možda počeo neki drugi tekst, na nekom drugom sajtu, da je Žolt pobedio u inostranstvu, ali ne i ovaj i ne ovde. Da se razumemo: Žolt je pobedio trku Beograd-Čačak na kojoj nema nekih tamo UCI bodova, ali ima pobede. Svaki takmičar će vam reći da je pobeda pobeda a da bodovi već dolaze sami. Tako je i Žolt pristupio i ovoj trci. Niko ne razmišlja o bodovima kada ide na trku, ili bar ne bi trebalo tako da bude. Pravi takmičar razmišlja o trci, o tome kako će što bolje da je odveze i pobedi.

Ništa tu, u pobedi Žolta, ne bi bilo neobično da on nije pre nepunih mesec dana slomio lakat. Da da slomio i brže bolje požurio na operaciju ne bi li se što pre vratio na drum, o čemu smo pisali OVDE. Napravili smo intervju sa njim, a nakon toga ga posetili u bolnici. Der je tada svoj bol u ruci opisao kao najveći koji je ikada osetio. Padao je sa bajsa na trkama i padao na koske, ali operacija je bolela kao nikada do sada. Tada su mu doktori ušrafili neki metal da drži štaveć treba da drži i nakon sedam dana ponovo je bio na bajsu.

Pobeda na trci sigurno ni malo nije bila laka. Čućemo tačnije u narednim danima kako se sve odvijalo. Za sada je utisak publike da je trka bila veoma brza, a utisak sa linije cilja je da je Žolt za debljinu gume odneo pobedu ispred Nebojše Jovanovića.

Der u Nemačkom jeziku određuje muški rod. Muški se radi za bilo kakvu pobedu, a znamo da se svi čelični ljudi iz filmova nazivaju kiborzi, pa je otuda BiciSvet nadenuo Subotičaninu, sa još uvek svežim čeličnim žicama u ruci, nadimak "Der Kiborg Zsolt"

FOTO SA STARTA TRKE MOŽETE POGLEDATI OVDE


Rezultati/ Beograd - Čačak  140 km:

1. Žolt Der (Radnički)  3:20:10 -- 42km/h

2. Nebojša Jovanović (Partizan „Power move“)

3. Jovan Zekavica (Partizan „Power move“) + 0:01:29

4., Dragan Spasić (Železničar MBN) + 0:01:32

5. Svetislav Blagojević (Radnički) +0:01:39

 

Juniori 140km:

1. Aleksa Veličković (Šumadija)  3:22:10

2. Miloš Borisavljević (Metalac) + 0:01:21

3. Marko Danilović (Borac) + 0:04:07

------------------------------------------------

(bicisvet.com na podijumu u juniorima/Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down