Bicisvet

Trka sunca, Pariz - Nica 2012

Mesec mart je nezvničan start sezone na evropskom kontinentu pa tako i na TV kanalima. Francuska i Italija biće prvi domaćini biciklističkim karavanaima na dve etapne trke belim putevima Toskane i legendarnom klasiku Milano-Sanremo. Eurosport je oduvek bio sinonim za biciklizam na malim ekranima. Više nego ikada do sada, gledaoci će imati priliku da uživaju uz direktne prenose svih velikih svetskih trka.

Dva hronometra, od kojih će poslednji biti klasično brdski, i šest drumskih etapa biće prenošene na programu Eurosporta od 4. do 11. marta. „Trka Sunca“ je možda jedna od najvažnjih sedmodnevnih trka u celom svetu. Sa istorijom dugom preko pola veka ova trka u srcima mnogih vozača zauzima posebno mesto. Veliki martovski praznik biciklizma, koji počinje u gradu svetlosti, a završava se na mediteranskoj obali, oduvek je bio poprište borbi najvećih svetskih biciklista, koji su ovom trkom najavljivali dobru formu za predstojeću sezonu.

Pre dve godine u uzbudljivoj borbi triumfovao je Alberto Kontador ispred svojih sunarodnika Alehandra Valverdea i Luisa Leona Sančeza. Prošle godine gledali smo iznenađujuće uspešan beg na prvoj etapi i pobedu De Genta, dva nova sprinterska imena Grega Hendersona i Metjua Gosa koji je nakon toga pobedio i Milano Sanremo. Vokler, povratak KlodenaMartin, Di Gregorio i ponovo Vokler zaokružili su spisak pobednika, a mi nismo mogli ni da naslutimo kakav će Tur kasnije imati francuski ljubimac, dok je Nemac postao svetski šampion.

PS: Ko želi da se podseti etapa od prošle godine nek KLIKNE na obojena imena pobednika

Prva etapa na programu je u nedelju 4. III UŽIVO na Eurosportu 2 od 13:45h i u repriznom terminu na Eurosportu international od 16:45h

Raspored etapa 2012:

1. Mart 4    Dampierre-en-Yvelines - Saint-Rémy-lès-Chevreuse       9.4 km
2. Mart 5    Mantes-la-Jolie - Orléans             185 km
3. Mart 6    Vierzon - Lac de Vassivière          194 km
4. Mart 7    Brive-la-Gaillarde - Rodez             183 km
5. Mart 8    Onet-le-Chateau - Mende           178 km
6. Mart 9    Suze-la-Rousse - Sisteron             176.5 km
7. Mart 10  Sisteron - Nice   220 km
8. Mart 11  Nice - Col d'Èze 9.6 km

(bicisvet.com/tv.sb.eurosport.com/Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down