Bicisvet

BiciSvet Podcast Ep003 Strade & Nica

"BiciSvet za uši" kako ja volim da kažem jer može da se sluša u svako doba na svakojakim mestima.

U trećoj epizodi Svetioničar i Đorđe pričaju o ženskoj i muškoj Strade Bianche trci. Peto izdanje za dame i trinaesto pubertetsko izdanje trke za muškarce koje nije imalo uopšte problema sa identitetom.

Pričamo i o uvodne dve lude etape na Pariz Nica trci koje su bile obeležene iznenađujuće jakim vetrovima koji su mnogima odneli šnase za pobedu u generalnom plasmanu. Možda upravo tu leži i lepota predstojećih dana trkanja pošto su veoma jaki brdaši izgubili dosta vremena već na početku, što im ostavlja samo jednu opciju u brdima oko Nice: napad!

Najbolji "teški" momci od 70 i kusur kila su uspeli da se brzo voze ČAK do linije, u ove prve dve etape. Koliko je bilo brzo govore reči Gorila Grajpela da: za njegovih 15 godina profi karijere nije napravio prosek 51,2km/h na 165km. Krupnim mocima prvih dana "prosek na kilo" je pokvario jedino Bernal iz SKY tima, koji ima samo 60kg a odolevao je znalački ovoj vetrometini u FRA. Prepoznaćete ga po dugim nogavicama i rukavima jer mu je pomalo i zima >Nica video > OVDE <

(BiciSvet.com/Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down