Bicisvet

Idealan Tour?

Grupa-pelotonBiciklizam je posve specifičan sport ne samo po svojoj izdržljivosti već i po tome što se u jednoj trci/grupi nalazi kombinacija najrazličitijih ljudi sa potpuno različitim fizičkim predispozicijama.

Teško da će te u atletici naći u istoj trci maratonca i sprintera. Upravo iz tog razloga svaki vozač ima drugačiji pogleda na najveću trku na svetu. Pitali smo ih koja ruta je za njih idealna:

PIERRE ROLLAND:
Idealna ruta bi startovala u Bretaniji, zemlji biciklizma. Išla bi iznad Pariza u Alpe a onda na Pirineje. Zatim bi se kroz Bordo vratila u Pariz. To bi bio fantastičan Tur gde bismo radili na celoj Trci kroz Francusku.

CHRISTOPHER FROOME
Po meni bi savršen Tur obuhvatao nekoliko planinskih finiša kao što je slučaj ove godine. Takođe i dug hronometar od 60 km na kraju trke što bi eliminisalo mnogo čistih brdaša.

CADEL EVANS:
Ruta 2013 nije toliko loša kao ona iz 2011.godine. Ako žele mogu da ubace i nekoliko etapa na kaldrmi kako bi stvari postale zaista zanimljive ali misli da to nije za svakoga.

ALBERTO CONTADOR:
Za mene bi idealan bio hronometar ispod 40 km. A zatim da ruta uključuje i dovoljno planina. Važno je postojanje teških planina kako bi se napravila razlika.

THOMAS VOECKLER:
Bez ikakvih hronometara. Prolog sa kratkim brdom. Bez dugih hronometara. Kratke etape kako se vozači ne bi plašili da budu ofanzivni od samog starta. To bi napravilo trku zaista fantastičnom.

PIERRE ROLLAND:
Sećam se da je Endi Šlek rekao: idealna ruta je bez spusta, bez sprinta i bez padova.

(BiciSvet.com/eurosport.com/Dragana Petrović)

O autoru
Gaga
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down