Bicisvet

TDF 2018 Etapa 17

Najneobičnija etapa ovogodišnjeg Tura. Kratke planinske etape u trećoj nedelji obično donose puno uzbuđenja, a ovo je najkraća etapa u pola veka.
Sve to će biti začinjeno startom etape u stilu Formule 1, kao u mrežu, gde će se prvih 20 u generalnom poređati na vrhu, sa žutom majicom na pol poziciji. Mnogi su mišljenja da to neće uticati na trku i da će se sve brzo sastaviti, no nečemu ovakvom nismo prisustvovali, te je teško reći šta će se desiti.
Što se profila etape tiče, 38km uspona i 27km spusta, sa dva brda prve kategorije i finišom etape na brdu van kategorije, Kol du Poretu, koji je dug 16km i jako strm, skoro 9% nagiba.

Pregled :

Famozni start ipak nije promenio ništa bitno. Veliki beg je ponovo otišao napred, najistrajniji od njih bio je Rafal Majka.

Ipak na sredini poslednjeg uspona, sjajan skok iz glavne grupe pravi Nairo Kvintana, koji ga je dostigao i ostavio iza sebe.

Kolumbijca je pokušao da prati Dan Martin, no nije iško, Kolumbijac dolazi do etapne pobede, pokazuje znake života, videćemo hoće li možda pokušati da dođe do podijuma. Martin je stigao nekih pola minuta iza, a iz ostatka glavne grupe najbolji Gerant Tomas, te imajući u vidu da nije čekao Fruma koji je imao problema, možemo zaključiti da je on lider britanske ekipe i da se radi za njegov trijumf. Dumulan je bio blizu iza njega. Imamo još jednu etapu u brdima i hronometar koji će odlučiti.

(Bicisvet.com/Dimitrije Partonjić)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down