Bicisvet

TDF 2018 Etapa 2

Grad u kome će se današanja etapa završiti je ujedno i grad gde će se održati prezentacija timova pre etape. Imajući u vidu da je etapa potpuno ravna i da je idealna za sprint, sprinteri će imati sjajnu šansu da ispitaju teren i vide šta ih očekuje u borbi za etapni trijumf.

Pažnju će im posebno privući činjenica da je poslednji kilometar pod konstantnim nagibom od 3 do 4%, pa će sirova snaga imati najviše uticaja na konačnog pobednika i mogućeg nosioca žutog dresa.

Pregled:

Još jedna sprinterska etapa sa mnogo dešavanja pre samog sprinta. Drumovi zapadne Francuske ni danas nisu bili milosrdni prema favoritima za generalni, bliski susret sa asfaltom u regionu Vende imao je Adam Jejts.

Marsel Kitel nije ni stigao do završnog sprinta jer mu je na 7km do cilja pukla zadnja guma, a na jednoj od poslednjih krivina veliki pad zahvatio je i žutu majicu, Fernanda Gaviriu. Sve je popucalo u finišu, sprinteri su se ozdvojili u grupici koja je brojala manje od 10 ljudi, a kada je teško svetski šampion je najjači- prvi trijumf ove sezone za Petera Sagana, koji će na sutrašnjem timskom hronometru nositi lidersku majicu.

https://www.youtube.com/watch?v=c5pk-MIMriI

(Bicisvet.com/Dimitrije Partonjić)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down