Bicisvet

TDF 2018 Etapa 6

Ovo je treći od poslednjih 8 izdanja Tura na kome će se jedna etapa završiti na usponu Mur de Bretanj. Međutim, organizatori ove godine imaju iznenađenje u vidu duplog prelaska preko ovog zaista zahtevnog uspona.

Naime, prvi put će momci do njega stići na 16km do cilja, napraviti krug pa se vratiti na isto mesto gde će se boriti za etapu.

 

Pozicioniranje će biti od ključnog značaja, međutim ovde će ekipe favorita za generalni preuzeti tu ulogu od sprinterskih ekipa, te treba očekivati frenetični ritam koji će onemogućiti bilo kog kandidata za žuti dres da pravi ozbiljnije razlike.

Preged:

 

 

 

Vrlo napeta i nervozna etapa sa dosta problema tokom etape, a najgore je prošao Tom Dumulen koji je usled mehaničkog problema otpao iz grupe na 6km do cija i nije uspeo da se vrati.

Na poslednjem usponu videli smo vrlo rani napad Irca Danijela Martina. Krenuo je na kilometar do cilja, ali je držao sjajan tempo i odbio napad vrlo borbenog Francuza Pjera La Tura, i zabeležio zaista sjajnu pobedu. Gerant Tomas je skupljao sekunde na prolaznim cijevima te je sada na samo 3 sekunde od Van Avermeta i liderske pozicije.

https://www.youtube.com/watch?v=p3PjVXJZy5w&t=196s

(Bicisvet.com/Dimitrije Partonjić)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down