Bicisvet

TDF'14 E2 Sheffield 201km

Distanca: 201km
Kategorija: ravničarska
Najviši vrh: 521 mnv

Danas se Peloton upoznaje sa Jorkširom. Severni deo Britanije obeležen je kratkim i strmim usponima a ova etapa je sa njih devet ukupno. Ruta je bukvalno kao prolećni klasik i neće biti čudo ako grupa pukne na pola etape bez obzira što je tek početak tronedeljne trke

Tour-de-France-14-Stage-2

Moguće je da posle ovih 201km vidimo grupni sprint u Šefildu, ali grupa će ipak biti znatno oslabljena. Posle pobede na Lijež-Baston-Liježu, Simon Gerrans je svakako jedan od favorita na ovoj etapi i možda će po drugi put uživati u žutoj majici. Sprinteri poput Petera Sagana i Arnoa Demara će takođe biti ozbiljni kandidati, ali će morati da budu oprezni u tehnički veoma zahtevnom finišu etape u Šefildu. Sigurno će biti vozača koji neće želeti da se etapa završi grupnim sprintom, pa su poslednja dva uspona idealna mesta za njihov napad. Posle poslednjeg uspona dana do linije cilja ima samo 5km i dobri spustaš ili hronometraš će biti u mogućnosti da zadrži grupu iza sebe i podigne ruke na liniji cilja.

Čak i u ovako ranoj fazi trke, favoriti će morati da budu oprezni i posmatraju jedni druge jer mogu izgubiti dragocene sekunde ako ne budu dovoljno pažljivi.

RETROSPEKTIVA

Nibali-tdf-14-e2

Ceo dan gore dole i otpadanje  od grupe kao sa kruške - prvo žuta majica pa onda i svi ostali. Na kraju je u grupi ostalo 20-ak vozača koji su krenuli da odmeravaju snage na 5km do cilja. Prvo Pistolero pa onda Frum i ostali.

Razliku je napravilo par skokova Fugslanga koji je odlično pripremio napad Nialija. ŠTA REĆI ZA SKOK AJKULE IZ MESINE! GENIJALNO - TO JE ONAJ PRAVI NAPAD KOJI RAZDVAJA ŠAMPIONA OD OSTALIH JER SE TO NE UČI NIGDE VEĆ SE IMA U SEBI. KAD KAŽEM "TO" MISLIM NA OSEĆAJ ZA TRENUTAK KOJI NIBALI POSEDUJE BEZ OBZIRA ŠTO OVE GODINE IMA, SA OVOM, DVE POBEDE - ALI KAKVE. DO KRAJA JE OSTALIMA PREOSTALO SAMO DA SE BORE ZA MESTO NA PODIJUMU. NE SME SE ZABORAVITI NI TO DA SU NIBALI I SAGAN BILI TIMSKE KOLEGE I DA JE VEROVATNO SAGAN PUSTIO OSTALE DA LOVE NIBALIJA, ŠTO ONI NISU USPELI, JER DA JE SAGAN KRENUO SUMNJAM DA BI NIBLI DOŠAO SOLO. VIDEĆEMO DOKLE ĆE ASTANA DRŽATI MAJICU, ALI ME OVO PODSETILO NA 2011 KADA JE EVANS POBEDIO KONTADORA NA 4-OJ ETAPI I NA KRAJU OSVOJIO TOUR... GO GO NIBALI

1 Vincenzo Nibali (Ita) Astana Pro Team 5:08:36
2 Greg Van Avermaet (Bel) BMC Racing Team 0:00:02
3 Michal Kwiatkowski (Pol) Omega Pharma-Quick Step
4 Peter Sagan (Svk) Cannondale
5 Tony Gallopin (Fra) Lotto-Belisol
6 Michael Albasini (Swi) Orica Greenedge
7 Andrew Talansky (USA) Garmin - Sharp
8 Bauke Mollema (Ned) Belkin Pro Cycling
9 Tejay Van Garderen (USA) BMC Racing Team
10 Romain Bardet (Fra) AG2R La Mondiale

Ispala Nibalija na podijumu!!!

Generalni
1 Vincenzo Nibali (Ita) Astana Pro Team 9:52:43
2 Peter Sagan (Svk) Cannondale 0:00:02
3 Greg Van Avermaet (Bel) BMC Racing Team
4 Michael Albasini (Swi) Orica Greenedge
5 Christopher Froome (GBr) Team Sky
6 Bauke Mollema (Ned) Belkin Pro Cycling
7 Jurgen Van Den Broeck (Bel) Lotto-Belisol
8 Alberto Contador (Spa) Tinkoff-Saxo
9 Tejay Van Garderen (USA) BMC Racing Team
10 Jakob Fuglsang (Den) Astana Pro Team

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down