Bicisvet

TDF'16 Granville- Anger 222km E3

Posle vikenda na obali mora, trka skreće ka unutrašnjosti i kreće se ka jugu. Ovo će biti uobičajena ravna etapa prve nedelje Tura, „francuski ravno“ kako vozači nazivaju ove etape, jer u početku ima dosta kraćih uspona koji će začiniti trku. Na ovoj etapi će biti zanimljivih mesta duže rute, poput mesta Fužera gde je Kevendiš osvojio jedinu etapu prošle godine, zatim grad Vitre, a Anže je grad pobratim američkog Ostina, glavnog grada Teksasa i svi znamo da je čovek kome je oduzeto 7 žutih majica iz Ostina.

03-PROFIL4

Biće ovo dobar dan da vidimo kako Tur funkcioniše na drugim nivoima osim borbe za generalni. Imaćemo beg, verovatno od 4 ili  vozača i činiće ga momci iz timova koji nisu ni sprinterski niti se bore za generalni. Ovakvi timovi su u modernoj postavci Tura retkost, čak i Kofidis i FDJ imaju neku veću ulogu osim samo formiranja begova. Iako beg na ravnoj etapi Tura u prvoj nedelji nije uspeo da opstane punih 7 godina, vreme koje ovi manji timovi provedu ispred grupe je za njih dragoceno. Tako će moći da pokažu boje timova i sponzore, a 2 ili 3 sata u centru pažnje donosi dosta publiciteta.
NAGRADNA IGRA IMA - PROGNOZE DO 12h SVAKI DAN RAZLIČITE NAGRADE SPONZOR

sportzona

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=ngx5U5-7ryM

RETROSPEKTIVA:

Posle jučerašneg haotičnog sprinta na usponu, danas smo imali mirnu ravničarsku etapu sa klasičnim sprint finišom. U begu je ceo dan bio usamljeni Fonseka, kome se pridružio Toma Vokler negde na sredini etape. Legendarni veteran je u svom stilu vukao i grizao iz petnih žila uz bolne grimase, ali je morao da poklekne pred glavnom grupom na 8km do cilja.

A onda je usledila priprema za sprint. Etiks je na 3km do cilja zauzeo najbolju poziciju, a Sagan brže bolje seo na Kitelov točak. Međutim, momci iz belgijskog tima su prerao ostali bez snage, pa su na čelo izbili Grajpel i Kevendiš. Nemac je krenuo dosta ranije, Kev se približavao i na liniji je odlučivalo izbacivanje bicikla. Posle dosta dugog pregledanja fotofiniša, pobedu je odneo Mark Kevendiš, već drugu na ovom Turu.

Na podijumu još sjajni Brajan Kokar, a iza njih Peter Sagan koji čuva liderski dres, ali i zelenu majicu. Beležimo vrlo loš rezultat Marsela Kitela, koji nije sav svoj od početka Tura. via @mita989

E3-tdf-16

REZULTATI: 

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down