Bicisvet

Trka kroz Srbiju 2012

Juče smo vam na našem fejsbuk profilu ekskluzivno predstavili gradove domaćine za narednu sezonu. Odmah posle Tour-a i Giro-a za 2012 stiže i prezentacija najstarijeg srpskog sportskog brenda.

Danas je u prostorijama turističke organizacije srbije (kao i ovog proleća), gde je trajala izložba pirotskih ćilima, stigla potvrda trase za narednu sezonu.

Novina ovog puta je to što se najavljuje direktan prenos prve etape. Kako će to sve izgledati videćemo narednog juna. Popularna "Srbija" broj 52. kreće u utorak 12.VI 2012. kružnom trkom u Nišu, i to na brdovitom terenu. Voziće se 3 kruga od po 20km.

Narednog dana se nastavlja etapom od Niša do Kragujevca pa preko Kraljeva, Čačka i Užica pravac Bajina Bašta. Kao što novouspostavljena tradicija nalaže dalje karavan nastavlja u Republiku Srpsku i naravno na Pale. Na toj etapi punoj brda preko Tare i Ravne Romanije bi kao i prethodnih godina trebalo da se reši generalni plasman.

Nakon Jahorine i Pala svima dobro poznat transfer do Milića i ravna etapa do Rume. U nedelju 17.VI kao što će i svih narednih godina biti, trka se završava u Beogradu (na skupštinskim poljima) ispred skupštine.
Ljuba Živanović govori o trasi i direktnom prenosu:

ETAPE:
12.VI  Niš (kružna trka)
13.VI  Niš-Kragujevac
14.VI  Kragujevac -Bajina Bašta
15.VI  Bajina Bašta - Pale
16.VI  Milići - Ruma
17.VI  Ruma Beograd

Aleksandar Milenković govori o 52. trci:

"Vaše pravo da znate sve" - Nemanja (kolega u sredini) prenosi Tour de France na RTS-u
(BiciSvet.com/Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down