Bicisvet

Alberto Kontador prijavljen da vozi trku "Tour of Murcia"

Alberto Kontador

Alberto Kontador (Alberto Contador) je trenutno suspendovan dok je njegova slučaj u toku pred španskom biciklističkom federacijom. Njegov novi tim: Team Saxo Bank-SunGard veruje da će Alberto svakako voziti trke na proleće i da će proći bez kazne zbog navodnog uzimanja zabranjene supstance klenbuterol. Da ne misle tako svakako ga ne bi uvrstili na spisak trke "Tour of Murcia" koja se vozi u martu. U međuvremenu, tim menadžer Bjarne Ris kaže da će ekipa biti jaka kao i uvek, čak i ako Alberto Contador ne bude u mogućnosti da vozi u nadolazećoj sezoni.

Tour of Murcia je zakazana za 2-6 mart 2011 a učešće su najavili sledeći timovi:  Movistar, Euskaltel-Euskadi, Rabobank, Saxo Bank-SunGard, Vacansoleil, Geox-TMC, Cajaruralni, Andaluzija-Caja Granada, Skil-Shimano, UnitedHealthcare. Organizator trke, "Club Murciano Organizador de Carreras Ciclistas", dobio je zvaničan dopis i spisak članova Danskog tima u kome su najavljeni: Alberto Contador, Lucas Sebastian Haedo i IsusHernandez itd.

Da li će Alberto Contador voziti ne samo trku oko Mursije već i ostale trke u 2011 godini zavisi od odluke koju polovinom januara treba da donese španska biciklistička federacija.

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down