Bicisvet

COLNAGO C59

U seriji predstavljanja „mašina“ koje voze najbolji svetski vozači, donosimo vam priču o biciklu koji sa ponosom vozi aktuelni nosilac žute majice, Tomas Vokler, kao i njegova Europcar ekipa.

Mnogi će reći da je bilo koji COLNAGO najbolji bicikl na svetu. Da li je to tako ili ne ostavljamo vama da prosudite ali da imaju prepoznatljivo ime i tradiciju koja traje preko 50 godina sa pravom daje popularnoj "detelini" da se hvali i da ne brine za budućnost. Pogledajte kako izgleda proces pravljenja COLNAGO rama - 100% MADE IN ITALY

Ramovi, ključni aspekt Colnago dizajna, i viljuške testirani su u njihovoj laboratoriji kako bi izdržali uticaje koji su daleko iznad međunarodnog  standarda, kao i da zadrže snagu nakon takvih uticaja. To znači da vozači mogu stići do cilja čak i ako se desi pucanje rama. Tokom dugačkih uspona, borite se sa nagibom i rivalima ali ne i sa Colnagom.

Ram mora da bude krut kako bi preneo svu snagu na put ali u isto vreme i da obezbedi udobnu vožnju. Colnago  ramovi su trostruko ojačani. Ova tri ojačanja se protežu duž unutrašnje strane svih cevi. Zahvaljujući 3PRS inovaciji imate neverovatnu krutost bočnih strana za prenos snage kao i udobnost u toku vožnje.  Colnago koristi Toraya karbon koji se zagreva pod pritiskom kako bi se formirao besprekoran, jak i lak ram. Njegova nova Real-  X geometrija, pruža vozačima uspravniji i manje agresivni položaj tokom vožnje, što doprinosi manjem naprezanju ramenog i vratnog dela.

FARBANJE 

POGLEDAJTE I OSTALE MAŠINE:

Euskaltel: ORBEA

SKY / Movistar: PINARELLO DOGMA 60.1

Leopard / Radio Shack: TREK MADONA

(BiciSvet.com/izvor:colnago.com/Dragana Petrović)

O autoru
Gaga
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down