Bicisvet

Filip Pavlović i Nikola Kozomara u italijanskom timu Padovani

Nikola Kozomara i Filip Pavlović, dva mlada reprezentativca Partizana iduće godine voziće u italijanskom amaterskom timu Padovani 2011. koji vodi Fero Ferućo jedan od najeminentinijih italijanskih trenera za mlađe uzrase, kod kog su, pre odlaska u profesionalce bili Aleksandar Nikačević i Saša Gajičić.

"Bili smo u Italiji i na obostrano zadovoljstvo dogovorilio smo se o angažmanu. Ovo je pravi potez, klub ima odličan program, dobre stručnjake i uslove i nadam se da će dobro napredovati. Planirano je da ekipa ima 16 vozača, znači dobra kokurenciji i mnogo motiva da se radom izbori mesto u prvoj selekciji. Dogvoreno je da Kozomara i Pavlović prvi deo priprema sprovedu sami, a da se priključe klubu sredinom januara" kaže Dušan Banović, sportski direktor Partizana.

"Ferućo želi da obojicu priprema za SP 2012. u Mastrihtu. I mene je pripremao 1999. za šampionat sveta u tom gradu i bio sam osmi, dok je Nikačević bio sedmi u hronometarskoj vožnji, što je ujedno i najveći uspeh srpskog biciklizma na svetskim prvenstvima. Posebno mu je interesantan Pavlović. Radio je neke preliminarne testove i zadivljen je kakav potencijal ima Pvalović za vožnju na hronometar i pripremaće ga za ovu discipnu za SP. Otišao sam, svojevremeno, u Italiju sam, bez preporuka, nije bilo nikoga da mi otvori vrata. Kozomari i Pavloviću je u startu bilo lakše, pomogli smo im, preporučili ih i sada je sve na njima. Ako rade i budu disciplinovani, biće i rezultata. Velika je stvar biti u Italiji i voziti trke u toj zemlji. Italijanska škola je najbolja preporuka za nastavak karijere" izjavio je Saša Gajčić selektor juniorske reprezentacije Srbije

Nikola Kozomara (rođen 1991.) je najveći uspeh karijere zabeležio prošle godine na trci „Tour of Qinghai Lake“ u Kini u ekstra kategoriji kada je osvojio drugo mesto u šestoj etapi. Završio je trku na 82. mestu. Prošle godine bio je  šesti u Ligi Srbije, šesti na hronometar na Šampionatu Srbije i peti na trci „Banjaluka Beograd“.  Ove godine je bio deseti na državnom šamionatu, osmi u prvoj etapi na „Trci Kroz Srbiju“. Državni šampion za juniore na drumu bio je 2009. i drugi za juniore na Prvenstvu  Srbije u vožnji na hronometar iste godine.  Pre dve sezone bio je i treći junior u Ligi Srbije.

Fili Pavlović (rođen 1992) je 2010. bio šampion Srbije za juniore na hronometar.  Ove godine je bio treći  na drumu i za vozače do 23 godine i ukupno četvrti na hronometar (drugi za vozače do 23 godine) na Šampionatu Srbije.

(BiciSvet.com/bss.rs)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down