Bicisvet

Filip Žilber se priključio Hušovdu i Evansu

Filip Žilber

Priča o transferu Filipa Žilbera se konačno završila saopštenjem BMC tima da je pobedio u trci za belgijski potpis. Žilber je bio pod pritiskom da li da ostane u sadašnjem timu (Omega  Pharma- Lotto) ili da krene dalje. Čini se da je povezivanje sa Hušovdom i Evansom u 2012. godini kao i višemilionski ugovor,bila previše dobra prilika da bi je propustio.

Žilber je potpisao ugovor sa timom do kraja sezone 2014, ali vrednost nije objavljena od strane BMC-a.  Žilber je u sezoni 2011 dominirao u klasicima a razvio je i svoje sposobnosti  u kratkim etapnim trkama. Menadžer tima, Jim Ochowicz, veruje da je Žilber došao u BMC u jeku svoje karijere.

On će biti jedan od naših lidera tokom klasika i drugih trka tokom sezone“, rekao je Ochowicz.“ Njegova moć i upornost će igrati ključnu ulogu u odbrani Kadelove titule na Tur d Fransu“.

Ochowich takođe smatra da postoje mnoge stvari koje Žilber može da prenese na sve veći broj mladih, talentovanih, vozača u BMC-u.

„Njegovo iskustvo će imati mentorsku funkciju za mlađe vozače kao što su Taylor Phinney i Greg Van Avermaet kako bi nastavili  da razvijaju svoje veštine u klasicima.“

Žilberu je laknulo kada je napokon bio u mogućnosti da objavi za koji će tim voziti u narednoj sezoni. Belgijanac je priznao da je lako doneo odluku.

„BMC je bio zainteresovan za mene od početka“, rekao je Žilber.“ Osim toga, dobro poznajem tim. Dobro su organizovani, veoma profesionalni i bliski“.

Moji ciljevi su jasni: idem na jednodevne klasike a onda na Tur da pomognem Kadelu“, rekao je Filip.“ Sledeće godine sa početkom u Liježu, blizu moje kuće, pokušaću da pobedim trku a onda ću pomoći Kadelu da osvoji Tur.“

Kadel Evans, koji se trenutno priprema za USA Pro Cycling Challenge u Koloradu, poželeo je dobrodošlicu Žilberu, sa kojim je vozio u bivšem Silence- Lotto timu.

„Srećan sam što se vratio jedan od mojih starih suvozača“, rekao je Evans. „Ostali smo prijatelji, ali sada smo ponovo suvozači i to je fantastično. Sumnjam da ću biti domestik u Ardenima, ali se unapred radujem tome.“

(BiciSvet.com/izvor:cyclingnews.com/Dragana Petrović)

O autoru
Gaga
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down