Bicisvet

GIANT Propel Advanced SL

propel-advanced-slBilo da je sprint, solo vožnja ili bežanje od pratilaca ceo dan GIANT propel nudi više aerodinamike od ostale konkurencije.

Kako bi GIANT-ovci rekli „Faster from any angle“. Stari model GIANT-a smo vam već predstavili OVDE

Testovi u vazdušnom tunelu su pokazali da pri brzini od 40km/h Propel Advanced SL štedi 12-36 sekundi na dužini od 40km.

Velika vizuelna novina na ovom modelu svakako su kočnice koje su nalik nekadašnjem „V-brake“ sistemu. Ovoga puta to je spakovano iza prednje i zadnje viljuške, pogađajte zbog čega, pa naravno radi aerodinamike.

Ne sme se zaboraviti da je GIANT prvi uveo integrisanu šticnu, a na ovom modelu su samo na njoj uštedeli 45 grama. Tu je i njihov novi sistem upravljanja "Over Drive 2" koji pruža i do 30% više stabilnosti prilikom torzionih sila (crtež pogledajte u galeriji slika) što je najizraženije prilikom sprinta i savladavanju oštrih serpentina. GIANT uvodi na ovom modelu ugrađeni odašiljač u okviru zadnje viljuške.

Bilo da su to poboljšanja ili ne u okviru ove mašine Blanco tim na početku 2013 ima već 9 pobeda za koje su zaslužna petorica vozača. Naravno crno plavo beli momci se bore za novog sponzora ove sezone.

(BiciSvet.com/giant-bicycles.com/Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down