Bicisvet

Kandidati za Olimpijske Igre pripremaju se u Sloveniji

Četvorica kandidata za Olimpijske Igre: Ivan Stević (Partizan), Gabor Kasa (Manisaspor), Žolt Der i Esad Hasanović (Radnički) otputovali su na Planicu u Sloveniju gde će u trenažnom centru Olimpijskog komiteta Slovenije provesti do 15. decembra  na prvim priprema za Olimpijadu u Londonu (27. jul - 14. avgust 2012.god.)

- Olimpijski komitet Srbije finansiraće pripreme olimpijskih kandidata na osnovu programa koji smo im dostavili i veoma samo zahvalni zbog ove pomoći jer savez ne bi imao dovoljno sredstava da sprovede ovako kvalitetan plan– kaže predsednik BS Srbije Dragan Dostanić.- Imamo odlične vozače, ali mesta je samo za dvojicu i radom, redom i disciplinom moraju da se pokažu i izbore za učešće u olimpijskoj trci.

Selektor Radiša Čubrić je zbog obaveza trenutno u SAD i u ovoj fazi priprema sa reprezentativcima će raditi Radomir Pavlović, profesor, predsednik Stručne komisije BS Srbije. U tim je uključen i fizioterapeut, Amerikanac Peri sa kojim je Ivan Stević sarađivao dok je vozio u SAD.  U trening centru će biti i mladi slovenački trener Luka Žele koji je menadžer turske ekipe Manisaspor za koju je u minuloj sezoni vozio Gabor Kasa, a u novoj će mu se priključiti i Ivan Stević.

U centru na Planici na raspolaganju srpskim biciklistima biće i baro komora, dvorana, teretana, spa centar. Radiće i na kompi trenažeru koji je nabavio BSS a Pavlović kao iskusan kondicioni trener će naše momke sigurno dobro namučiti treninzima uz jedno od najpopularnijih skijaških brda - Velikanku.

(BiciSvet.com/bss.rs/Branimir Vasić)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down