Bicisvet

Kristijan Đurasek u timu Lampre Merida 2013

Dvostruki šampion Hrvatske i bela majica sa Trke Kroz Srbiju 2009.godine Kristijan Đurasek voziće naredne sezone za tim Lampre Merida gde ga već čekaju Jan Polanc i Grega Bole.

Ovogodišnji trend prelaska vozača iz bivše Jugoslavije u World Tour timove se nastavlja. Ranije su transfere ostvarili Robert Vrečer, Jure Kočjan (Euskaltel) i Marko Kump (Saxo Tinkoff) Jan Polanc (Lampre) Luka Mezgec (Argos Shimano). Ovo je ujedno i drugi transfer iz Slovenačkog tima ADRIA posle Marka Kumpa.

"Ugovor sam potpisao na jednu godinu. Prve pripreme su u 12. mjesecu, odakle Meridu vozim kući. Program utrka idem dogovorit sljedeći tjedan" rekao je kratko Đurasek za BiciSvet.

Sumnjam da je dvadesetpetogodišnji momak iz Varaždina doveden u Lampre samo zbog UCI bodova jer je Kristijan ove godine zabeležio dva odlična rezultata na trkama u Italiji, gde je pokazao da može da se nosi sa najboljim italijanskim vozačima. Oba puta bio je treći ali iza mnogo poznatijih imena. Jednom iza Vinćenca Nibalija i Davida Rebelina na četvrtoj etapi na kojoj se i rešavao generalni trke Giro di Padania, dok je trku završio na 9-oj poziciji.  Drugi podijum bio mu je u aprilu na jednodnevnom klasiku od 200km GP Industria & Artigianato-Larciano iza Filipa Pocata i Fabia Taborea.

Lampre je pre samo nekoliko dana suspendovao Mikelea Skarponija zbog dva testa koja je, kako on kaže, obavio sa doktorom Ferarijem. Bez Skarponijevih UCI bodova Lampre ne bi bio u mogućnosti da ostvari World Tour status, pa se može ponoviti slučaj kao sa Saxo Bank timom kada su se čitave ove godine borili za okruglim stolom da zadrže mesto u elitnom društvu timova.

(BiciSvet.com/livecyclismo/Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down