Bicisvet

Leopard Trek potvrdio spajanje sa RadioShack-om

Leopard Trek, RadioShack

Leopard je u ponedeljak najavio da će se RadioShack i Nissan pridružiti Leopard Trek timu kao sponzori za sezonu 2012 i 2013.

Leopard će zadržati postojeće UCI WourldTour licence i tim će biti preimenovan u RadioShack-Nissan-Trek Professional Cycling Team od sledeće godine.

“Kao što smo naveli u januaru, 2011. godina  je debitantskaNameravamo da poboljšamo rezultate. U modernom biciklizmu ne možete da napredujete bez jakih sponzora. Verujem u svetlu budućnost naših sportista i imam velika očekivanja od tima. Ovo je veliki strateški potez za sve partnere koji su uključeni” rekao je u saopštenju  vlasnik Leopard Trek tima, Flavio Beka

Svetski šampion na hronometar, Fabian Kanćelara, kao i Endi i Frenk Šlek nastaviće da vode tim u sezonama 2012 i 2013. Dok kompletan spisak nije najavljen, pridružiće im se pobednik Trke kroz Kaliforniju Kris Horner, dva puta vicešampion Tur d’Fransa Andreas Kloden, Haimar Zubeldia, Janez Brajković, Nelson Oliveira, Džesi Sergent kao i Robert Vagner, Jakob Fugslang i Daniele Benati iz Leopard tima. Tim će i dalje biti sa sedištem u Luksemburgu. Više detalja u vezi sa osobljem i spiskom biće objavljeni 15. septembra.

“Pošto su sponzori ostali sa nama i zbog profesionalnog odnosa naših vozača, uveren sam da će RadioShack-Nissan-Trek dominirati biciklizmom u godinama koje dolaze”, rekao je Johan Brujnel u saopštenju. "Sa RadioShack timom smo osvojili 30 trka i dominirali u najvažnijim američkim trkama u sezoni 2011. Sada, zahvaljujući prisustvu vozača kao što su Fabijan Kanćelara i braća Šlek, imamo potencijal da osvojimo ne samo klasike i veće trke već i Grand Tur trke. Oformićemo tim od 30 vozača u skladu sa UCI pravilima. Svi ugovori koji su vozači i osoblje potpisali sa Leopard Trek timom ili Radio Shack timom će biti ispoštovani. Ovo je velika prekretnica za naš tim i naš sport uopšte."

U međuvremenu, RadioShack-ov dogovor sa Lens Armstrongovom fondacijom Livestrong će se nastaviti sa RadioShack-Nissan-Trek. Vozači ipak kažu da nisu znali za ovo > LINK

(BiciSvet.com/izvor:cyclingnews.com/Dragana Petrović)

O autoru
Gaga
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down