Bicisvet

Marko Pinoti objavio knjigu

Marko Pinoti koji je zbog peha na svetskom prvenstvu ostao bez medalje na hronometru i sa polomljenom ključnom kosti, napisao je knjigu o usponima i padovima u svetu biciklizma i o svojoj 14 godina dugoj karijeri.

Bivši italijanski šampion u vožnji na hronometar poznat je u peloton-u kao profesor, kako ga vozači zovu, jer ima diplomu iz industrijskog menadžmenta. Za svo to vreme Pinoti veruje u čist biciklizam i jedan je od retkih vozača koji nije povezivan sa doping aferama.

Ispričao sam svoju priču. Govorio sam o profesionalnom biciklizmu bez laži. To je neka vrsta autobiografije koja govori o mojoj karijeri profesionalnog vozača. Takođe govori o životu koji mi živimo, kao i o drugim vozačima koje dobro poznajem. Govori o treningu i dijeti kao i o trkama koje vozimo širom sveta“ rekao je Pinoti dan pre zvanične prezentacije knjige u njegovom rodnom gradu Bergamu.

Knjiga se zove „Una vita in bicicletta, curiosita, esperienze e consigli“ (Biciklistički zanat, život u biciklizmu, tajne iskustvo i saveti) U narednim nedeljama izaći će i digitalna verzija koju će objaviti „Amazon Kindle“

Pišem kolumnu u „Eco di Bergamo“ lokalnim novinama još od 2005. godine a izdavač me zamolio da skupim sva moja razmišljanja i uspomene i objavimo u jednoj knjizi. Trebalo mi je malo vremena da se preorijentišem ali sam uspeo. Knjiga uključuje i moje izskustvo iz Londona 2012 dok će digitalna verzija imati i poglavlje o mom padu u Holandiji na Svetskom prvenstvu“ dodao je Pinoti.

Timovi za koje je Pinoti vozio:
2012 BMC Racing Team
2011 HTC - Highroad
2010 Team HTC - Columbia
2009 Team Columbia - HTC
2008 Team Columbia
2007 T-Mobile Team
2006 Saunier Duval - Prodir
2005 Saunier Duval - Prodir
2004 Lampre
2003 Lampre
2002 Lampre - Daikin
2001 Lampre - Daikin
2000 Lampre - Daikin
1999 Lampre - Daikin
1998 Team Polti

(BiciSvet.com/cyclingnews.com/ĐorđePejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down