Bicisvet

Mile & Simče odlični u Austriji

St-Polten-startMile i Simče su nezaustavljivi> LINK. Ovog puta su u Austriji izborili odlična mesta. Simče je bio 16-ti na ekstremnom maratonu od 158km dok je Mile bio 10-ti na malom maratonu od 80km jer nije bio dozvoljen start na velikom maratonu ljudima starijim od 50 godina.

"Idu nizbrdo kao da nemaju porodicu. Dva puta sam se video preko bankine. Pustio sam na 135km kada je došlo brdo kao Divčibare i dobio sam 5 minuta do cilja. Jedino da počnem da treniram sa Stevićem, i da smršam 3kg, pa da dolazim sa grupom na cilj" kaže Simče za BiciSvet.

Najbrži čovjek na 158 km je 23-godišnji Manuel Schreiber koji su završio sa lepom solo prednošću od 4 minute ispred Daniela Wabnegg (34) i Ferdinandu Brucknera (42). Ženska trku dobila je Doris Posch (40), bivši profesionalac koja je pobedila svoje mlađe protivnice Manuelu Grunzweil (33) i Sophie Schober (27).

st-polten-extrem-profil

Trku od 80km osvojio je Helmut Pitzl ispred Walter Lehki i Johannes Gratz, dok je Claudia Fisterer za šest minuta bila brža od Anne Hofmann koja je odsprintala Liliane Pfluke.

GALERIJA SLIKA:

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down