Bicisvet

Nastradao još jedan biciklista

Biciklizam je još jednom potresen šokantnom vesti. Nakon tragične nesreće Voutera Vejlanda na trci oko Italije moramo sada, na žalost, izvestiti o još jednoj žrtvi iz biciklističkog karavana.

Mediji danas pišu o tragičnoj nesreći vozača Movistar tima Ksaviera Tondoa (Xavier Tondo Volpini), koji je nastradao ispred svoje kuće u Granadi.  Prema španskim medijima Tondo se pripremao da krene na trening sa svojim prijateljem Inčaustijem (Benat Inxtausti), kada su na njega pala teška čelična garažna vrata.

Vest je potvrdio glavni menadžer tima Eusebio Unzue, ali je takođe rekao da su okolnosti nesreće još nepoznate. Tondo i Inčtausti su krenuli na trening na Siera Nevadu jer su se intenzivno pripremali za predstojeći „Tour de France“

Iskreno saučešće putem Twitter-a već je izrazio Alberto Kontador: "Život je nepravedan i na trenutke teško razumljiv. Svoja osećanja ne mogu opisati. Iskreno saučešće njegovoj porodici. Bio je izvanredan čovek koji je voleo sport kao niko drugi. Mnogo će nam nedostajati. Počivaj u miru“.

Tondo je nedavno doneo veliku pobedu svom MOVISTAR timu na trci KASTILjA I LEON, koju ste mogli ispratiti na našem sajtu OVDE . To je bila njihova prva pobeda na etapnoj trci od osnivanja u januaru, kada je takođe Tondo, zabeležio i prvu pobedu na trci San Luisa.

Tondo je prošle godine isključen dan pre početka "Tour de France-a" iz ekipe Cervelo. Po rečima doktora koristio je preparat za šuljeve koji je sadržala nedozvoljena sredstva zbog čega je mogao da padne na doping kontroli. Zbog svega ovoga Tondo se u zimskom prelaznom roku, poprilično namučio da pronađe tim za ovu sezonu.

 

Tondo pobeđuje 6.etapu na Pariz-Nica trci 2010.

(bicisvet.com/izvor:cyclingnews.com/Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down