Bicisvet

Olimpijci završili prireme u Italiji

Četvorica srpskih kandidata za drumsku olimpijsku trku u Londonu Ivan Stević i Gabor Kasa (Manisa spor) i Žolt Der i Esad Hasanović (Radnički, Kragujevac) završili su pripreme u Italiji.

- Boravak od skoro tri nedelje u Peskari bio je veoma koristan – kaže Esad Hasanović.- Vremenski uslovi bili su izvanredni, smeštaj i ishrana na najvišem nivou. Nadali smo se da ćemo imati sreće sa vremenom i po povratku u Srbiju ali smo došli u led i hladnoću. Planiramo da već početkom februara ponovo odemo u toplije krajeve, ali sve zavisi od finansijske situacije. Pripreme na Planici i u Peskari sprovodili smo uz podršku Olimpijskog komiteta Srbije i na tome im zahvaljujem i u ime mojih suvozača. Mnogo nam je pomogao i maser Peri iz Australije i bez njega bismo mnogo teže podneli napore ovakvih intenzivnih priprema.

Selektor Radiša Čubrić je pomno pratio rad olimpijaca, zadovoljan je koliko se uradilo u Peskari, ali  i malo je zabrinut zbog lošeg vremena u Srbiji.

- Pauza do deset dana biće im dobrodošla, ali ne bi smelo da duže vremena budu bez bicikla i zato sam predložio odlazak na more početkom februara, najverovatnije na Jadran. Prva trka je početkom marta u Trstu i, obzirom da smo u olimpijskoj godini očekujem od četvorice kandidata da je dočekaju u formi i da se ravnopravno nose sa rivalima. Dobro je što su i Kragujevčani na vreme krenuli da rade, imaju odličan klub i kamo sreće da je biše ljudi kakav je njihov predsednik Branko Ostojić u srpskom biciklizmu. Sigurno je da će imati dobar sastav za trku “Kroz Srbiju”, ali je veoma važno i da do naše najcenjenije trke provere snage na što više inostranih trka.

Trojica mladih vozača, koji su već dobili angažmane u inostranstvu Jovan Zekavica, Nikola Kozomara i Filip Pavlović su na priprema u Boki Kotorskoj do 1. februara.

- Zbog obaveza u školi sa njima nije i mladi as iz Aranđelovca Aleksa Veličković – objasnio je Čubrić.- Već početkom idućeg meseca Zekavica će krenuti na prireme u SAD jer je obezbedio vizu. Veliković ostaje, ima obaveze jer ide u školu i prirema se za prijem na fakultet i pridružiće se ekipi kada dođu naproleće u Evropu, nadam se i na našu trku „Kroz Srbiiju“ iako ona ima po malo nezgodan termin jer je blizu termina nekih nacionalnih šampionatima. Trenutno, mislim da su Zekavica, Kozomara i Pavlović najspremniji, najviše su proveli na pripremama i imaju lep broj kilometara u nogama.Najvažnije je da niko od bicklista u februaru ne stane zbog lošeg vremena, jer će propasti sve što su do sada uradili.

(BiciSvet.com/bss.rs/Branimir Vasić)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down