Bicisvet

Para-olimpijci u Londonu

BiciSvet je tu da vas izvesti sa svih takmičenja. Ako ste mislili da je sa pobedom Vinokurova i sa 54-tim mestom Stevića u Londonu Olimpijada završena grdno ste se prevarili.

Dvadesetdevetog avgusta otvorena je Para-olimpijada a mi ćemo na njoj imati biciklistički tandem u sastavu Milan Petrović - Goran Šmelcerović. Evo šta nam je poslao Milan iz Londona.

Tu smo u selu već neko vreme ali je sinoć i zvanično otvorena ova naša Para-olimpijada.  Sva ta ceremonija otvaranja je bila božanstvena i nemoguće je rečima opisati, jako mi je žao što može samo nas nekolicina to osetiti. Što se tiče organizacije i boravka u selu treba zaista odati orden svim ovim ljdima ovde koji su bukvalno 24h uvek spremni za pomoć.

Smeštaj bi komotno mogo da se poredi sa nekim najluksuznijim hotelima sveta, klopa, higijena, zabava,i mnoge druge aktivnosti koje su uključene u ovdašnji nazovi “seoski” život su besprekorne.

U vezi moje kategorije da vas uputim malo. To je kategorija tandem biciklizam, e sad tandem zbog toga što taj bicikl voze dvojica a vi verovatno već imate predstavu kako to igleda. Napred je čovek koji vidi normalno i on je pilot, a pozadi je slabovida ili podpuno slepa osoba, kao što je u mom slučaju i ja sam kopilot. 

Malo sam se pribojavao treninga u Londonu jer sam neporsredno pre mog dolaska razgovarao sa Stevićem, sa kojim sam inače jako dobar prijatelj, da je veoma nezgodno za treniranje jer su putevi oko sela jako opterećeni, međutim mi ovde svaki dan imamo organizovan prevoz, odlazak - povratak na nekih 20-ak kilometara od sela gde je obeležena staza za treniranje i gde je saobraćaj zaista smanjen na minimum i gde je potpuno bezbedno za kvalitetno treniranje,  tako da se trenira pounom parom.

Što se tiče mojih trka još uvek nemam konačnih i tačnih informacija, ali su one planirane za 5.IX - hronometar u dužini od 30km i drumska trka 8.IX u dužini od 110km. U ponedeljak 3.IX je tehnički sastanak na kome će se sve izneti i onda ću znati sve tačno i to ću vas obavestiti. Ja sam uradio već neke fotke u selu, ali hoću da odradim još neku i na stazi kada budemo išli da probamo krug za trku pa ću vam poslati.

Pozdrav za BiciSvet iz Londona
 Milan Petrović

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down