Bicisvet

Pinarello DOGMA 65.1 Think2

pinarello-dogma-65-1-think-2Nimalo lak zadatak: poboljšati prethodni ram!? (koji smo vam predstavili OVDE).

Pinarello je ekipama Sky i Movistar doneo brojne pobede. Vigo je na Dogmi doneo žutu majicu u Pariz, a Mark Kavendiš tvrditio je "Ovaj ram je savršen", nakon njegove prve vožnje.

Da bi se napravio bolji ram, koji već ima reputaciju, Pinarello inženjeri konsultovali su svoje partnere TORAY u poboljšanju karbonskih vlakana.

Plod kombinovanih napora je potpuno novi i ekskluzivni 65Ton HM 1K karbon koji je jači i otporniji od bilo koje prethodne sorte. Novi ram će takođe biti krući i pripremljeniji za surovost profesionalnog biciklizma. Osim toga, s povećanjem važnosti elektronskih grupa, Pinarello Lab je radio marljivo na izradi rama koji je izgrađen za obe mehaničke i elektronske menjače.

Kao i prethodni model i DOGMA 65.1 je asimetričan ram. Potpuno logično kada se pogleda konstrukcija rama jer se samo na desnoj strani nalazi pogon. To znači da Dogma 65.1 ima različit poprečni presek u zavisnosti od mesta na kom se nalazi deo rama, ukratko: Na pojedinim mestima desna strana Dogme ima više materijala nego leva, i obrnuto, u zavisnosti od opterećenja prilikom prenošenja sila. Ram i viljuška su prilikom dizajniranja i ispitivanja aerodinamike posmatrani kao jedna celina. Sve ovo, kao i mnoge druge sitnice, doprinele su tome da ram teži 920 grama.

Think Pinarello think Asimetric - GEOMETRIJA

(BiciSvet.com/pinarello.com/Đorđe Pejković)

O autoru
Đorđe Pejković
Đorđe Pejković - EUROSPORT cycling commentator
Nastavi sa čitanjem postova iz kategorije
Vruća tema
COVID-19
crossmenuchevron-down